Tag båden gennem Malmø og se byen fra et helt nyt perspektiv

Malmø fra vandet

Del artiklen her

En tur på kanalen er en sjov måde at opleve nye sider af Malmø på. Tag ud i elbåd, kano eller en ægte gondol – vælg hvad der passer bedst til dig.

I Malmø befinder du dig altid i nærheden af vand. Øresund med sine storslåede solnedgange og skønne salte dukkerter er altid blot en lille gåtur væk. Og inde i centrum bugter kanalen sig gennem parker og torve, under broer og populære shoppegader. En rejse på vandet gennem Malmø byder undervejs på klassiske seværdigheder fra nye vinkler som spændende gemte perler.

Gondol i Malmö, Foto: Albin Brönmark

Der er flere muligheder, hvis du vil på en bådtur i Malmø. Visse har faste afgange, andre booker du, når du vil. Find den båd som passer bedst til netiop dig.

Lej egen elbåd

BookaBoat og GoBoat booker du en elbåd online. Tag picnic med ombord, som du kan nyde under dit private Malmø-krydstogt. Der kræves ingen forkundskaber eller bådkørekort for at sejle en elbåd. Afhængigt af hvor meget du vil se af Malmø, bestemmer du selv, hvor længe du vil leje båden.

Ud i en kano

Er du til lidt mere eventyr, kan du leje en kano, også kaldet ”canadensare”, så du selv kan padle rundt i Malmø. Vælg mellem kanoer til en eller flere personer - og medbring gerne lidt god proviant. Bookes via Malmös kanotklubb.

Sightseeing med Rundan

Sightseeingbåden Rundan sejler dig rundt til Malmøs seværdigheder i selskab med en dygtig guide, som fortæller alt, hvad du vil vide om byens historie, berømtheder og bygninger, krydret med interessante anekdoter. Inden afgang kan du købe lidt lettere proviant på broen. Rundan sejler mellem 17. april og 4. oktober.

En ægte gondol

Sveriges, ja måske Nordeuropas eneste ægte gondol findes i Malmø. Fra broen ved Slottsträdgårdens Kafé har du muligheden for at blive eskorteret rundt gennem kanalen af din personlige gondolier, nøjagtigt som i Venedig. Og hvis du spørger pænt, kan du oven i købet lokke ham til at synge. Tag noget lækkert spiseligt med til en skøn aftentur i en ægte gondol.

Malmös klassiske blå cykelbåd, Foto: Werner Nystrand

Del en vandcykel

De blå vandcykler, trampbåtarna har længe været et klassisk indslag i Malmøs bybillede. Med en vandcykel kan du og en eller flere venner selv cykle rundt på vandet og betragte byens seværdigheder i behageligt tempo. Vandcyklerne ligger ved Amiralsbron og skal som regel ikke bookes i forvejen.

Anbefalede aktiviteter