Nordens Venedig

Stockholm

Sveriges hovedstad Stockholm breder sig ud over 14 øer i Mälaren, lige der hvor søen løber ud i Østersøen mod øst gennem Stockholms skærgård. Byens store offentlige bygninger, slotte, rige kulturhistorie og museer fortæller smukt og levende om dens over 700 årige historie.

Der er intet sted, der beretter bedre om alt dette end Gamla Stan; her finder I krogede brostensbelagte gade, skæve men nænsomt og smukt bevarede huse, det kongelige residensslot, Kungliga Slottet, gotiske kirker og ikke mindst masser af gode caféer, barer, restauranter og forretninger med svensk design.

Östermalm og Södermalm i Stockholm

Det kan anbefales at tage den nødvendige dosis koffein på en af byens mange fine caféer, før I begynder at trawle jer igennem butikker, forretninger og de velestimerede svenske og internationale mærkevarebutikker i Östermalm-kvarteret, eller butikkerne med selvstændige svenske mærkevarer, gamle klassikere og genbrug nede på Södermalm. Hvis I begejstret har læst Stieg Larssons Millennium trilogi eller set filmene, så er Södermalm lige stedet, for her kan I komme med på de særlige Millennium rundvisninger i fodsporene på Larssons hovedpersoner.

Gør jer selv den tjeneste at købe et Stockholm Card, når I er i byen. Med det kan I frit rejse rundt med bus, T-banan og tog. Og I får oven i købet fri eller rabatteret entré til Stockholms museer og andre attraktioner.

Vi anbefaler

Det skal du se i Stockholm

Oplev

Stockholmsk kultur

Mad og shopping kan kombineres i

Stockholm

3

Michelinrestauranter

4

lystbådhavne

470

km cykelsti

4532

hotelværelser