Tanto kolonihaverne på Södermalm

Del artiklen her

I de over 100 kolonihaver i Tanto-kvarteret på Södermalm ligger de bedårende røde, gule og grønne kolonihavehuse og fine skure spredt, højt hævet over Årstaviken bugten. Husene ligger omgivet af fine, velpassede haver med blomster, planter og træer i alverdens farver.

I kan møde alle typer og afarter af haver her: Den moderne designhave, køkkenhaven, den lille landskabspark, haven, fyldt med dyrkede grøntsager; her er haver for enhver smag. Læg især mærke til de originale kolonihavehuse fra 1920’erne, 30’erne og 40’erne.

Det er en særlig oplevelse at besøge Tanto kolonihaverne i slutningen af august, når haveejerne laver deres årlige høstfest. Haverne er en del af Tantolunden; den lokale park. I kan læse mere om kolonihaverne og parken her.

Der kører bybusser til Tanto kolonihaverne flere gange i timen, og I kan også sagtens gå fra den nærmeste T-bana station Zinkensdamm.

Tanto kolonihaverne er noget af det ”hemmelige” Stockholm, som mange gæster ikke oplever. Ta’ ud og se dem, og oplev en helt anden side af Stockholm.

Anbefalede aktiviteter