Stockholms skærgård

Del artiklen her

Stockholms skærgård er et mylder af mere end 30.000 øer, skær og rev, der breder sig 80 km. østover fra byen til Østersøen. Nogle er store, beboede øer, bl.a. kendt for svingende sommerfester, og andre er ikke mere end en stor klippe i vandet eller en græsklædt knold, der får besøg af en tilfældig sæl eller en kajakroer en gang i mellem.

En smuk oplevelse – hele året

Den mest oplagte og populære måde at opleve skærgården på er med en af de mange skærgårdsfærger. I kan nemt bruge alt fra 5 timer til 5 uger på at lade jer færge rundt i skærgården. Billetterne køber I hos de to færgeselskaber Cinderella og Waxholmsbolaget.

Der er nok at lave!

I kan sejle rundt, vandre, fiske, sejle i havkajak, cykle og svømme – og om vinteren kan I prøve isbåd. Ta’ ud for at samle vilde bær i august og svampe i august og september. Fang selv fisken og tilbered den på grillen – enhver campingplads har en stor fælles grill – eller få store gastronomiske oplevelser på nogle af de berømte restauranter på f.eks. Fjäderholmarna, Grinda og Värmdö.

Masser af mulighed for at overnatte

En gang var Stockholms skærgård, den største skærgård i Sverige, kun beboet af fiskere og bønder, men nu er øerne også beboet af bl.a. Stockholms bedre – og rigeste – borgerskab, og rummer i øvrigt over 50.000 ferie- og fritidshuse, lige fra den klassiske røde træhytte med det lille hus ude bag ved til kæmpestore villaer i millionklassen. Men I behøver ikke hverken være rige eller lokale for at finde overnatning. Der er masser af campingpladser, vandrerhjem og feriehuse til udlejning, og der er også gode muligheder for at bo på pensionat eller fornemme hoteller.

I kan tage på ture ude i skærgården med de superhurtige RIB både, der nærmest skøjter hen over vandet, og skulle I strande et eller andet sted eller bare vil tilbage i en fart, så er der altid skærgårdstaxi – med båd.