Stockholm ved vandet

Del artiklen her

Vandet og havet er altid lige i nærheden i Stockholm, som er bygget på 14 øer. Muligheden for at spadsere i solen på den sneklædte is om vinteren og hoppe i vandet fra små sandstrande og klippefremspring midt i byen om sommeren gør Stockholm unik blandt verdens hovedstæder. Der er rig mulighed for at opleve byen fra vandet: Tag på en guidet sightseeingtur, prøv “Hop-on Hop-off”-bådene og færgerne, der sejler i rutefart, eller gå langs de mange kajer og kanaler.

Aktiviteter

Badning

Inde midt i byen finder du både sandstrande og klippestrande. Nogle af de populære badesteder er Långholmsbadet, Smedsuddsbadet, Rålambshovsbadet og Tantolunden.

visitstockholm.com

Kajakroning

Lej en kajak – så kan du padle rundt mellem byens øer og gå i land, når du har lyst. Tag en kaffepause eller en svømmetur, inden du padler videre.

sjocafeet.se og stockholmadventures.com

Lystfiskeri

Når du besøger Stockholm, varer det ikke længe, før du bemærker de mange lystfiskere uden for slottet og parlamentet. Hvis du får lyst til at prøve, er det muligt at leje udstyr.

parterrfiske.se

Skøjteløb

Vil du stå på skøjter i Stockholm? Om vinteren kan du skøjte på naturens egen is i og omkring Stockholm. Tænk på sikkerheden, og gå kun ud med en erfaren guide.

thegreentrails.com og iceguide.se


Idylliske bådture

Drottningholm og Birka

Tag en båd fra Stadshuskajen til Drottningholm på Lovön og Birka på Björkö. Turene tager henholdsvis en og to timer, og sejlruten går gennem Mälarens naturskønne omgivelser.

stromma.se

Sightseeing med båd

Stockholm er bygget på 14 smukke øer og forbundet med 57 broer. Det er en unik oplevelse at sejle fra sted til sted i en sightseeingbåd.

stromma.se og redsightseeing.com

Fjäderholmarna

Blot 25 minutter fra centrum kan du opleve skærgårdens nærmeste øer ved at tage båden fra Nybroplan. Gå på opdagelse blandt restauranter, caféer, butikker og diverse kunsthåndværkere, blandt andet glasblæsere. Nyd solnedgangen, inden du tager båden hjem igen. På øen ligger også et af Mackmyras ældste whiskylagre.

fjaderholmarna.se

Ocean Bus

Se Stockholm fra både land og vand i det samme køretøj: en amfibiebus.

oceanbus.se

’Hop-on Hop-off’-både

Det faktum, at Stockholm er bygget på 14 smukke øer forbundet af 57 broer, gør det til et must at tage en sightseeingtur i båd. Bliv om bord på hele turen, eller stå af og på som du vil.

stromma.se og redsightseeing.com

Vintertur gennem Stockholm

En sightseeingtur med båd gennem et vinterklædt Stockholm langs byens moler og ud til og rundt om øgruppen Fjäderholmarna. Der ligger dyreskind og fleecetæpper på det øvre dæk, så du kan holde varmen, hvis du vil sidde udenfor. Der serveres gløgg i cafeteriet, og til frokost kan du nyde en skål suppe eller måske et glas Arrack, mens Stockholm glider forbi uden for vinduet.

stromma.se

Gåture

Djurgården

Øen Djurgården er en fredfyldt oase, som har været under kongens forvaltning siden det 15. århundrede. Gå en tur langs Djurgårdsbrunn-kanal eller Blockhusudden. På Djurgården finder du også flere af Stockholms mest populære attraktioner og restauranter.

Strandvägen

Den eksklusive boulevard Strandvägen er et fantastisk strøg med en skøn udsigt til vandet, smuk arkitektur og restauranter lige ned til vandet. På Strandvägen finder man nogle af byens dyreste adresser.

Hornsbergs Strand

I det nye beboelsesområde Hornsberg finder du masser af dejlige grønne områder og et havnebassin med stiger, som gør det nemt at tage en dukkert. Her er flere restauranter, som tilbyder take-away.

Kungsholmen

Når man går langs træerne på kajen ved Norrmälarstrand har man en uforlignelig udsigt over Södermalm og bådene ude på vandet. Du kan gå hele Kungsholmen rundt langs vandet.

Hammarby Sjöstad

Havnekajerne i Hammarby Sjöstad er en skøn afstikker fra den pulserende by. De hyggelige gangstier med langs vandet og den spektakulære moderne arkitektur matcher hinanden perfekt.

Skeppsholmen og Kastellholmen

Når du krydser broen over til Skeppsholmen, lægger du den travle by bag dig og kommer til en fredfyldt oase. Langs kajerne ligger husbåde og store skibe.

Restauranter og barer

Mälarpaviljongen

En idyllisk plet i sommersolen under et regnbueflag, hvor du kan få serveret moderne svenske retter. Åben om sommeren.

Norr Mälarstrand 64, malarpaviljongen.se

Nyfiken gul

Café, restaurant og bar ved Årstaviken på Södermalm. Her griller du din egen mad, ofte til tonerne af livemusik. Åben om sommeren.

Hammarby slussväg 15 nyfikengul.se

Oaxen krog & slip

Slip serverer veltilberedte bistroretter, mens Krog er en fin restaurant. Begge restauranter har fokus på årstidsbestemte, lokalproducerede svenske smage.

Beckholmsvägen 26, oaxen.com

Sjöcaféet

Frokost, traditionelle svenske retter og pizza med en af Stockholms bedste beliggenheder lige ved Djurgårdsbron. Her finder du også en hyggelig bar.

Galärvarvsvägen 2, www.sjocafeet.se

Fotografiska restaurant

En prisbelønnet restaurant, der drives af den velkendte restauratør Paul Svensson. Betagende udsigt.

Stadsgårdshamnen 22, fotografiska.eu

Ångbåtsbryggan

Museum, restaurant og bar under ét tag med en smuk beliggenhed og søfartsatmosfære.

Strandvägen Kajplats 18, angbatsbryggan.com

Anbefalede aktiviteter