Stockholm i musikkens tegn

Del artiklen her

Stockholm er en af verdens førende musikbyer og hjemsted for musikfænomener som ABBA, Avicii og Spotify. Byen tiltrækker også musikalske talenter fra hele verden. Folk kommer hertil for at finde inspiration og indspille ny musik. Stockholm har også en levende koncert- og performancescene med alt fra intimkoncerter på barer og klubber med internationale dj’er til verdensstjerner på megascener og festivaler med alt det nyeste inden for pop, rock, elektronisk og klassisk musik.

Abba the Museum

Gå indenfor, og kom dansende ud. ABBAs musik, tøj, sangtekster, musicals og film indgår alle i den permanente udstilling. Svensk popmusik er desuden blevet hyldet med sit helt eget museum i Swedish Music Hall of Fame. Museet er moderne, interaktivt og naturligvis en musikalsk oplevelse, der bare bliver ved og ved.

Djurgårdsvägen 68, abbathemuseum.com

Fasching

En legendarisk jazzklub med mange år på bagen, hvor du kan opleve klubaftener og koncerter med jazz, soul og latinamerikansk musik. Ambitiøse og forskelligartede arrangementer hele året.

Kungsgatan 63, fasching.se

Debaser Strand

Helt ned til vandet ved det, der hedder Hornstulls Strand, driver teamet bag Debaser et andet populært koncertsted, hvor der også er natklub. Her kan du gå til koncert eller give den gas på dansegulvet stort set hele ugen. Under samme tag kan gæsterne også besøge den mexicanske restaurant Calexico’s og Bar Brooklyn, som serverer amerikansk øl og klassiske amerikanske retter.

Hornstulls Strand 9, debaser.se

Södra Teatern

Via trappen fra Södra Teatern ved Mosebacke kommer du ud på terrassen, hvorfra du har en storslået udsigt over Stockholm. Lige så imponerende er baren indenfor, hvor man har bevaret den originale indretning fra forrige århundrede. Her kan du nyde livemusik flere gange om ugen i en skøn blanding af genrer.

Mosebacke torg 1-3, sodrateatern.com

Stampen Jazzpub

Stampen er en hyggelig pub med en skøn blanding af gæster. Her kommer alt fra swing- og dixie-elskere til traditional-, blues- og rockentusiaster. Her er to etager, to scener og to velbesøgte barer, som uden tvivl er et besøg værd, hvis du er interesseret i musik. Livemusik hver dag.

Stora Nygatan 5, stampen.se

Den kongelige opera

Kungliga Operan har været Sveriges nationale operahus og balletscene siden den 18. januar 1773. Du kan forkæle dig selv med en forestilling i operaen, tage på en guidet rundvisning eller gøre begge dele.

Gustav Adolfs torg, operan.se

Stockholms koncerthus

Koncerthuset, et af Sveriges arkitektoniske mesterværker i nyklassisk stil, blev bygget specifikt til at huse Kungliga Filharmonikerna. Denne koncertsal i verdensklasse danner hvert år rammen om Nobelprisoverrækkelsen og uddelingen af Polarprisen.

Hötorget, konserthuset.se

Pet Sounds

Denne legendariske pladebutiks ry rækker langt uden for Sveriges grænser. Her kan musikelskere fryde sig over et enormt udbud af vinyludgivelser inden for vidt forskellige genrer – fra indie og rock til jazz, techno og electropop. Butikken køber også brugte plader og har sin egen webbutik.

Skånegatan 53, petsounds.se

Trädgården/Under Bron

Det her er stedet, man tager hen for virkelig at komme i feststemning. En blanding af kendte dj’er og nye talenter spiller house og techno hele natten. Når sommeren er forbi, forvandles den legendariske klub Trädgården (Haven) til indendørsklubben Under Bron. Atmosfæren bobler af kreativitet og dynamik, og publikum er en god blanding af rare mennesker af den lidt hipsteragtige slags.

Hammarby Slussväg 2, www.tradgarden.com

Stockholm Song Writing Camp

Dette initiativ samler sangskrivere og producere fra hele verden. Det, der får Stockholm Songwriting Camp til at adskille sig fra andre tilsvarende events, er det faktum, at arrangørerne ikke kræver at få rettigheder til noget – det er sangskriverne, der har rettighederne.

stockholmsongwritingcamp.com

Festivaler

Summerburst Stockholm

Skandinaviens største festival med elektronisk dansemusik med stjerner som David Guetta, Steve Angello og Avicii. Gärdet, 10.-11. juni 2016

summerburst.se

Sónar Stockholm

En helt unik musikalsk oplevelse med en blanding af internationale kunstnere og de mest talentfulde musikere fra Sverige og det øvrige Norden.

Nobelberget 26-27 Feb 2016 sonarstockholm.com

Stockholm Music & Arts

Kunst i verdensklasse og koncerter i et urbant skærgårdsmiljø i det centrale Stockholm med kunstnere som Ms. Lauryn Hill, Kraftwerk og Sigur Rós.

Skeppsholmen, 30.-31. juli 2016 stockholmmusicandarts.com

Baltic Sea Festival

Klassisk musik i verdensklasse med orkestre, dirigenter og solister fra landene omkring Østersøen. Programmet byder på eksklusive gæsteoptrædener, gamle favoritter og magisk musik.

Berwaldhallen, 28. august – 4. september, balticseafestival.com

Popaganda

En populær årlig festival under åben himmel med fokus på indiemusik. De besøgende kan opleve synkronsvømning, dans og noget af den bedste popmusik, der er til at opdrive!

Eriksdalsbadet, 26.-27. august, popaganda.se


Svensk musik på Spotify

Streamingtjenesten Spotify blev grundlagt af stockholmeren Daniel Ek. Hent inspiration fra disse to spillelister. Den ene præsenterer nogle af de mest populære svenske artister, mens den anden indeholder musik, som er skrevet eller produceret af en svensker, Svenske artister, Musik af svenskere.

Anbefalede aktiviteter