Second hand, marskandisere og nye modemærker

Södermalm

Del artiklen her

Södermalm er bare stedet for den kritiske genbrugs- og modeelsker. Her er et rigt udvalg af caféer, restauranter, barer og masser af små butikker med en myldrende blanding af genbrug og marskandisere, nye, uafhængige varemærker og moderne svensk design.

På jagt efter det go’e gamle

Genbrugsbutikker og marskandisere dominerer i området rundt om Zinkensdamm. F.eks. i Judit Second Hand – inkl. Herr Judit for mænd – og i det nærliggende område ”SoFo”, den lokale forkortelse for South of Folkungsgatan med bl.a.Grandpa og Our Legacy, der begge er herre-favoritter. Og i Beyond Retro finder ægte genbrugselskere en temmelig stor forretning lige ved udgangen fra Zinkensdamm T-bane station.

Trendy og funky mode

I kan også finde trendsættende butikker som J. Lindeberg, Weekday og Monki tæt på hinanden i Götgatsbacken. Og er I til sære hatte, så kik ind i Hattbaren, grundlagt helt tilbage i 1917. Vild med Acne design? Læg vejen forbi deres mini boutique på Nytorgsgatan.

Næsten som et lille shopping center

Kik forbi Bruno Götgatsbacken og kik indenfor i Whyred og Filippa K butikkerne. Og Aplace forretningen er et favoritsted for fremstormende design-mærkevarer, lige fra Ann-Sofie Back og Our Legacy til The Local Firm.

De uafhængige

I Tjallamalla kan I finde moderigtigt design fra små uafhængige svenske designere, der snart slår helt igennem, og også fra veletablerede navne som Carin Wester og Diana Orving. Er I rockabilly-fans, så er der masser af luksusting at hente i Sivletto. Hvis I ikke kan leve uden sært, men praktisk design til hjemmet og den slags, så gør et stop i 10 Swedish Designers (10-gruppen) berømte interiør butik.

I kan godt regne med, at der er en café for hver tredje butik eller I vil sågar finde caféer inde i mange forretninger. Så snup bare en pause; nede på Södermalm er de ret gode til bare at hænge ud på café.

Kaffepause? I Bruno Götgatsbacken er der alle muligheder for at få en rigtig god kop kaffe – i mange varianter. I kan også spise typisk og traditional svensk frokost på Kvarnen og slutte indkøbene med et glas vn og lidt tapas på den hipper Urban Deli.

Anbefalede aktiviteter