Skal du ud og 'fika' i Stockholm?

Del artiklen her

Stockholm er simpelthen spækket med caféer. Svenskerne elsker deres fika (det, vi andre kalder en kaffepause), og folk i Stockholm er blandt de bedste til disciplinen. Det bliver svært at finde en tom café i Stockholm, lige meget om det er morgen, middag eller aften. Der er altid nogen, der lige snupper en ”fika”.

De klassiske caféer

Vetekatten er – uden tvivl – caféernes ”Grand Old Lady” i Stockholm. Det er ikke bare en klassisk café; det er en institution. Et godt gammeldags svensk kaffested med en labyrint af små hyggelige rum, som får jer til at føle, at I sidder hjemme i bedstemors stue. Og så serverer Vetekatten bare altid suveræne kager og lækkerier, fordi de pr. definition altid bruger de bedste råvarer. Tössebageriet er en anden favorit blandt Stockholmere, når de skal på ægte café.

De lidt mere sære

Rosendals haver er en café indrettet i et gammelt drivhus ude på Djurgården. Her er et både økologisk og biodynamisk bageri, der laver lækre traditionelle små – og heldigvis også store – kager, brød m.v. Rosendals er også et yndet frokost sted.

Bianchi Café & Cyckles kan du opleve passionen for cykler og kaffe i en sær forening. I de cykel-dekorerede lokaler kan du både "fika" på Italiensk og nyde synet af Bianchi cykler. Caféen byder på en god frokostbuffét og du kan få repareret din cykel mens du drikker din espresso.

Museumscaféerne

Den charmerende og elskede Café Blom, der ligger på Arkitekturmuseet, er faktisk en attraktion i sig selv. Et lille smørhul med hjemmebagte lækkerier, supper, salater, ægte fransk stempelkaffe og lille, vidunderlig sæsonbaseret frokostanretning, primært skabt på økologiske råvarer.

Tina Stafrén/imagebank.sweden.se

Til den søde tand

Er du både til bagværk og chokolade, så læg vejen forbi Dessert & Choklad hvor du kan nyde velduftende klassikere som sprøde croissanter, frugttærter, chokolade praliner og traditionelle svenske semlor. Hos Dessert & Choklad finder du også nye smagsoplevelser. Konditorne har flere år i træk skapt nobeldesserter til de prestigefulde nobelpris middage.


Moderne og økologisk

Cafékæden Stories byde på økologiske lækkerier for enhver smag. Stories finder du flere steder i Stockholm, eksemplevis ved Sergels Torg eller på Södermalm. Prøv en af deres specialiteter, særligt deres supper og tærter er populære.

De lokales favorit

Petite France på Kungsholmen er en hemmelighed, som Stockholms gourmeter og elskere af raffinerede franske kager helst vil bevare for dem selv. Her kan I få det helt fantastiske – både til brunch og til lunch. Deres langtidssimrede gryderetter er dagens højdepunkt. Og brødet er næsten besøget værd i sig selv.

Lidt flere tips?

Prøv også café Pascal som ligger i Vasastan, ikke langt fra Odenplan torget. Pascal har vundet prisen Gulddraken for byens bedste café - her er god kaffe, kvalitetsråvarer og godt håndværk i centrum.


Anbefalede aktiviteter