Hvor finder man en god bar i Stockholm?

Del artiklen her

I Stockholm er grænsen mellem at gå ud at spise, snuppe sig en drink eller bare være sammen helt flydende. På mange af byens restauranter, kroer, bistroer, barer og caféer blander man alle 3 ting, når først byen bliver levende og slår sig løs. I kan ofte lige så let få en cocktail på en hyggelig bistro eller en svingende 3 retters menu på en bar.

De helt rigtige steder at hænge ud

Hvis I er til det sofistikerede frankofile, så læg vejen omkring Brasserie Le Rouge, eller Bistro Sud i Swedenborgsgatan 8 A og mød den klassiske franske stemning. Himlen sky bar lokker med en betagende udsigt over byen, mens Ljunggren i Götgatan 36 er et in-sted for bl.a. mediefolk, der elsker de japanske retter. På Djuret (Dyret) spiser man ved langborde, mens dem med hang til super tapas og vin hænger ud i deli baren i Restaurang AG. På Marie Laveau bliver man aldrig skuffet over stemningen fra New Orleans, den klassiske mad fra sydstaterne og de stinkende gode cocktails.

Find perlerne nede ved vandet

The Cadier Bar hedder baren på Grand Hotel, helt igennem klassisk. Vil I ha’ det store overblik over Stockholm centrum, så besøg Gondolen Bar eller drop ind på Lydmar, der er indbegrebet af god smag. Orangeriet Bar er et populært sted om sommeren, ligesom B.A.R. der er en usædvanligt krydsning mellem en fiskerestaurant, et akvarium og en bistro bar.

Favoritterne helt inde i centrum

Grill er et populært in-sted, ejet af den kendte kok Melker Andersson, mens Scandic Grand Central Bar af mange betragtes som byens absolutte møde mødested. Guldbaren på Nobis Hotel serverer prisbelønnede cocktails, og 1900/Kåken er stedet for trendy Stockholmere, der elsker gedigen svensk mad – sammen med imponerende cocktail!

Her sker det - downtown Stockholm

Hvis I vil spise rigtigt godt og uformelt– i takt med årstiderne – så prøv Museet. Kødfreaks bør ikke gå forbi Vassa Eggen eller Bistro Jarl har nok en af byens bedste råraka (kaviar og kartoffel-pandekage). Riche er favorit stedet, hvis man se og ikke mindst blive set, mens Sturehof er en raffineret, men også bund solid institution i det stockholmske restaurantliv. Story Hotel tiltrækker det afslappede segment, mens Berns imponerer som allround stedet med både en berømt bar, natklub, bistro og en fremragende asiatisk menu.

Nede på Södermalm er Urban Deli bare stedet! Det er in – og endda meget in. Og det er også et sted, hvor mange af kunderne lever så tilbagelænet, at de nærmest ligger ned! Velkommen på Urban Deli – noget nær det mest cool sted overhovedet på det retro-funky Södermalm. Stedet, der på trods af beton og stål, er noget af det mest hippe for tiden. Her er det hele: Baren til at mødes og blive set i, restaurant, torvehal og økologisk købmandsbutik. Alt sammen på et sted.

Flere tips?

I kan få absolut fremragende ”husmanskost” (svensk hverdagskost) på 2 nærmest klassiske institutioner, ikke mindst for de lokale; Pelikan og Kvarnen ølstue, begge to nede på Södermalm.

Anbefalede aktiviteter