Hot mode i Östermalm

Del artiklen her

Östermalm er det hotte centrum i Stockholm. På steder som Birger Jarlsgatan, Biblioteksgatan, Nybrogatan, Östermalmstorg og Stureplan møder I masser af designtasker fyldt med indkøb af den seneste mode.

Internationale varemærker

Östermalm er centrum for glamour og mode i Stockholm. Her finder I butikker fra alle de førende modehuse som f.eks. Louis Vuitton, Max Mara og Hugo Boss på Birger Jarlsgatan, Biblioteksgatan og på stræder og gader i og rundt om Stureplan.

Her er alle de store flagskibe …

Alle de hotte butikker ligger side ved side i centrum af Östermalm. Shop igennem i de store svenske designforretninger som banebrydende Acne, elegante Rodebjer, glinsende Whyred, højtprofilerede SOS skitøj, avantgarde Efva Attling juveler, HOPE og mange flere. Glem ikke de verdensberømte design-indretningsbutikker, der kan få selv voksne mænd til at græde (af forskellige grunde); Svenskt Tenn (i øvrigt med en formidabel café) og den klassiske Malmstenbutiken, begge på Strandvägen.

Indkøbscentre

Sturegallerian huser både internationale mærkevare-forretninger og uafhængige svenske modebutikker, og er i øvrigt også hjemsted for et ægte svensk ikon indenfor spa og wellness, Sturebadet. Lige ved hovedindgangen finder I det klassiske in-sted Sturehof Bar og Restaurant. Det er bare stedet, hvor man drikker et glas champagne eller bare en kop kaffe i en pause på indkøbsturen.

Stormagasiner

Hvis I bevæger jer en lille smule mere – og også kun en lille smule – væk fra det helt centrale Östermalm, så kan I besøge det luksuriøse stormagasin Nordiska Kompaniet – eller bare ‘NK’, hvor de fine er kendt for at shoppe igennem. Her kan I også finde PUB med et vildt udbud af det bedste fra svenske designers.

Antikviteter, kunsthåndværk og kostbare smykker

Kommendörsgatan er stedet med finere antikviteter, kunsthåndværk og kostbare smykker. Vil I opleve et velrenommeret auktionshus, kan I kikke ind hos Bukowskis på Nybroviken.

På alle ugens dage, undtagen søndag, bør I unde jer selv et besøg i Östermalms Saluhall; en berømt torvehal med fødevareboder og restauranter. I bør simpelthen spise frokost her. Eller prøv klassisk svensk hverdagsmad (”husmanskost” på svensk) på Restaurant Prinsen eller på Sturehof (hvis I ikke i forvejen har taget en champagne- eller kaffepause de). ”Fika” (den svenske kaffepause) bør I bare snuppe på Sosta eller på Bianchi Café & Cycles eller som takeaway med en lækker friskbagt bolle fra Fabrique på Nybrogatan.

Anbefalede aktiviteter