Her går man ud i Stockholm

Del artiklen her

En tur i byen i Stockholm er indbegrebet af skandinavisk natteliv; her hænger man ud med både vennerne og byens kendte. Det er en lang fest med smarte øl, cocktails og en lind strøm af champagne.

Værtshuse

Pelikan er en klassiker blandt Stockholms gamle værtshuse; stedet er kendt for at servere gedigen traditionel svensk mad; svenskerne kaldet det ”husmanskost”, og Kvarnen (der er blevet berømt fra Stieg Larssons Millennium Trilogi) er et ret så afslappet mødested. På Akkurat på Hornsgatan 18 er atmosfæren afdæmpet og ukompliceret, mens Tranan ofte frekventeres af gæster fra pressen og medierne.

Pubber

Er I vilde med pub-stemningen? Så mærk den på Tudor Arms. Eller I er mere til indie rock? Pet Sounds Bar. Riche er stedet, hvor de trendy får en happening ud af at spise, mens dem, der er ”in” og rigtigt med på ”beatet” mødes i den mere afslappede stemning i loungen på Hotel Lydmar. Baren på Bistro Jarl er et klassisk stockholmer møde; populært blandt dem, der har passeret 35. I baren på Scandic Grand Central oplever I en kosmopolitisk atmosfære blandt både lokale og internationale gæster. Og skal der være et rigtigt in sted sammen med dem, der også er in, så skal I ind på Marie Laveau eller Kåken inde bag ved Restaurang 1900.

Cocktails

Iskolde vodka-shots dominerer drinkskortet på Nordic Sea Hotels vildt populære Gold Bar på Nobis Hotel er stedet, hvor man finder de mest kreative cocktails. Eller nip til champagnen under de store lysekroner og vægmalerier på Café Opera eller nyd den om sommeren på Veranda på Grand Hotel. I kan også stille jer op med en drink og nyde panorama udsigten over Stockholm i sky barerne Himlen eller Gondolen. Skal det være elegant afdæmpet og klassisk, skal I gå efter Grand Hotels fikse Cadier Bar. De trendy elsker de kultiverede rammer nede ved vandet på Vassa Eggen, Little Quarter, Reisen, Le Rouge og om sommeren også Orangeriet og Villa Godthem.

Musikscener

Der er altid live jazz på Berns, Fasching eller på Glen Miller i Brunnsgatan 21 A. Dem, der er længst fremme på beatet, finder – og hører – det seneste nye på 2.35:1 i kælderen und er Berns. White Room er en populær lounge eller partybar, og Debaser Medis er stedet, hvor der er gang i den med rock´n´roll. Er I til live musik, skal I ta’ turen forbi Trädgården (kun om sommeren) eller Hornstull Strand. Og har I både en ”Dancing Queen” og en ”Dancing King” i jer, så svæv ind på Stureplans diskoteker som Rose, Spy bar, Hell’s Kitchen eller Solidaritet.

LGBT – er også velkomne i Stockholms natteliv

Den almene svenske liberale holdning til seksuelle mindretal gælder bestemt også i Stockholms natteliv. Hvis I leder efter et par LGBT barer, så skal I søge til Torget eller Roxy. De mere fashionable søger til 2.35:1+Gay i kælderen under Berns (husk at komme på gæstelisten først) eller hvis I vil feste på en båd, så hop ombord på Patricia. Lesbiske er vilde med Judy’s på Närkesgatan 8 i weekendernes eller Urban Deli, når det handler om drinks og lidt let at spise. Blandt diskotekerne er Club KG og Moxy Stockholm på Clustret, Söder Mälarstrand 25 populære. Kolingsborg er et traditionelt populært sted. På sommeraftener lever GLBT segmentet på Mälarpaviljongen, ude på pontonen i søen. Og Högkvarteret på Närkesgatan 8, en selv-udnævnt homoseksuelt utopi, er et hit blandt både de mest moderne og kunstnerne. Gay Pride festivalen finder sted hvert år i slutningen af juli/begyndelsen af august. Hold øje med Gay & Lesbian Stockholm og få de sidste nye informationer.

Det er meget praktisk værd at vide, at I kan spise på de fleste barer og dansesteder i Stockholm. Check mulighederne på stedets website, før I tager af sted, hvis I ikke lige gider støve rundt for bare at finde et sted at spise.

Anbefalede aktiviteter