Foodtrucks - Stockholm

Del artiklen her

Mad i verdensklasse, moderne konceptrestauranter, innovativ cuisine, foodtrucks og Michelin-restauranter – i Stockholm finder du nogle af verdens bedste og mest kreative kokke, som alle har en innovativ tilgang til den skandinaviske kulinariske tradition og fokuserer på nøje udvalgte afgrøder og lokalproducerede økologiske fødevarer. Her skabes der nye trends inden for gastronomi og fødevarekoncepter.

Lux dag för dag

Skandinaviske retter og lokale råvarer er det primære fokus i disse hyggelige og lidt afsidesliggende lokaler tæt på Mälaren.

Primusgatan 116, Lilla Essingen, luxdagfordag.se

Lilla Ego

Kærligheden til svensk mad skinner igennem i hver eneste ret på denne lokale restaurant. De to ejere er begge prisbelønnede kokke, der serverer fantastiske retter til yderst rimelige priser.

Västmannagatan 69, lillaego.com

Speceriet

Et elegant og behageligt anneks til den prisbelønnede restaurant Gastrologik.

Artillerigatan 14, Östermalm, gastrologik.se/speceriet

Wood Stockholm

Møbelbutik, gastrobar og bistro under ét tag. Wood Stockholm har en temamenu, som ændres løbende og byder på økologisk mad og vin.

Mosebacke Torg 9, woodstockholm.com

Teatern Skanstull

Dette trendy madmarked ligger i stormagasinet Ringen på Skanstull. Her deles nogle af Sveriges dygtigste restauratører om de 250 siddepladser, blandt andet Adam Dahlberg & Albin Wessman, Stefano Catenacci, Fäviken-grundlæggeren Magnus Nilsson og dessertkonditoren Daniel Roos.

Götgatan 132, ringencentrum.se/teatern

Gro

En restaurant med storbyatmosfære og fokus på økologisk og lokalproduceret mad. Her serveres enkle og ukomplicerede retter i stilrene omgivelser.

Sankt Eriksgatan 67, Vasastan, grorestaurang.se

Kalf & Hansen

Nordisk økologisk fastfood bestående af okse-, fiske- og vegetarfrikadeller serveret med salat og lækre saucer.

Mariatorget 2, kalfochhansen.se

Paradiset

Sveriges største økologiske fødevarebutik. Her kan du spise frokost og nyde et glas champagne eller en is – eller bare gøre dine dagligdags indkøb.

Brännkyrkagatan 62-64, paradiset.com

Foodtrucks

Mad på hjul. Flere og flere har fået øjnene op for Stockholms foodtrucks: rullende restauranter, som serverer et bredt udbud af retter – fra vegetarisk, vietnamesisk og tyrkisk til raw food og mexicansk.

http://stockholmfoodtrucks.nu

Michelinstjerner i Stockholm

Verdenskendte kokke og fantastiske restaurantoplevelser – Stockholm er hjemsted for flere restauranter med en eller to Michelinstjerner. 2 stjerner: Mathias Dahlgren Matsalen og Oaxen Krog, Frantzen. 1 stjerne: Esperanto, Volt, Gastrologik, Mathias Dahlgren Matbaren, Operakällaren, Ekstedt, Sushi Sho.

visitstockholm.com/en/eat--drink/guides/gastronomic-stars/

Anbefalede aktiviteter