De 5 bedste kunstmuseer

Del artiklen her

I Stockholm finder du masser af fremragende kunstmuseer, som råder over imponerende samlinger af svenske og udenlandske kunstnere. De udstiller kunstværker af nutidige kunstnere, moderne klassikere, fotografier og eksperimentel kunst.

Artipelag

Artipelag byder på international kunst, kultur, design og lækker mad i smukke omgivelser blandt fyrretræerne på Värmdö i Stockholms skærgård. Her finder du et kunstgalleri, event- og underholdningsfaciliteter i form af Artbox, en designbutik og to restauranter med udendørs servering og ikke mindst en fantastisk udsigt.

Artipelagstigen 1, artipelag.se

Moderna Museet

Moderna Museet huser en af Europas førende samlinger af kunst fra det tyvende århundrede og frem til i dag. I museets enorme samling og på de midlertidige udstillinger kan man se nutidig kunst side om side med moderne klassikere. Der er også et værksted for børn, en butik og en restaurant med en smuk udsigt over Djurgården og Strandvägen.

Exercisplan 2, modernamuseet.se

Fotografiska

Fotografiska har en af verdens største samlinger af moderne fotografier. Hvert år præsenterer museet fire store, unikke udstillinger og omkring 20 mindre udstillinger. Der er også en butik med bøger og souvenirs, en prisbelønnet restaurant og et fotogalleri. Fra caféen på øverste etage har du en fantastisk udsigt over Stockholm, som næppe fås bedre.

Stadsgårdshamnen 22, fotografiska.eu

Thielska Galleriet

Thielska Galleriet er et af Sveriges smukkeste kunstmuseer og har en unik samling af nordisk kunst fra slutningen af det 19. og starten af det 20. århundrede. Malere som Edvard Munch, Carl Larsson, Bruno Liljefors og Anders Zorn udgør grundsøjlerne i bankier Ernest Thiels samling.

Sjötullsbacken 8, thielska-galleriet.se

Sven-Harrys konstmuseum

Denne skinnende bygning med en facade af messing huser et kunstgalleri, et museum og en restaurant. Et unikt indslag er det separate museum på øverste etage, som er en kopi af Sven-Harrys tidligere hjem, et gods fra det 18. århundrede. Det store, lyse kunstgalleri byder på forskelligartede og multifacetterede udstillinger, hovedsageligt med nutidige svenske kunstnere.

Eastmansvägen 10, sven-harrys.se


Vil du vide mere?

Kunst i undergrundsbanen

Stockholms undergrundsbane siges at være verdens mest vidtstrakte kunstudstilling. Mere end 90 af de 100 stationer er udsmykket med skulpturer, mosaik, malerier, installationer, indgraveringer og relieffer lavet af mere end 150 kunstnere. Nogle af de mest bemærkelsesværdige stationer er Kungsträdgården, T-Centralen, Rådhuset, Solna Centrum, Tensta, Hötorget, Thorildsplan, Bagarmossen, Tekniska Högskolan og Stadion.

visitstockholm.com/en/see--do/attractions/art-in-the-subway

Kunst i det offentlige rum

Stockholm har masser af kunst og skulpturer i det offentlige rum, hvilket til dels skyldes procentreglen fra 1963. Den siger nemlig, at én procent af de samlede omkostninger til alle nyopførelses-, ombygnings- og udbygningsprojekter skal bruges på offentlig kunst. Carl Eldh og Carl Milles har skabt mange af de skulpturer, man ser i bybilledet, men deres værker kan også ses på Carl Eldhs Ateljemuseum og i Carl Milles skulpturpark på Millesgården.

eldhsatelje.se

millesgarden.se

Anbefalede aktiviteter