Trollhättan

Del artiklen her

Trollhättan Kanal er en del af den mægtige Gøta Kanal. Hele Trollhättan Kanal mellem Gøteborg og Vänersborg er 82 km lang, hvoraf 10 km er gravet og sprængt. Resten er en naturlig vandvej. Hvis du sejler ad hele Trollhättan Kanal vil du passere 12 broer, hvoraf 3 er faste. Højdeforskellen er hele 44 meter, hvilket muliggøres af 6 sluser. 4 af dem ligger i Trollhättan og tre af disse gamle låse er bevaret i det idylliske parkområde Gamle Dal. De er fra år 1800, år 1844 og 1916. En udslusning gennem dem kræver 8000-12.000 kubikmeter vand.

Området omkring sluserne er perfekt til afslapning og vandreture, og du vil også finde caféer med udsigt over parken, samt sejlsportstilbud. Apropos sejlsport – fra juni til august kan du sejle på kanalen med M/S Elfkungen. På turen vil du opleve, hvordan det føles at blive hævet op i luften udelukkende ved vandkraft!

Vildt og brusende midt i byen Trollhättan

Det er sjældent, at man kan se vandfald i midten af en by, men det kan du i Trollhättan. Når dæmningen åbnes fosser 300.000 liter vand per sekund nedover fjeldet og ender i elven Tidan. Vandfaldet kan opleves daglig på faste tidspunkter fra maj til september, og under arrangementet ´Fallens Dage´, når vandfaldet hyldes, samt på Nytårsaften, oplyses vandfaldene på magisk vis når mørket falder på!

Anbefalede aktiviteter