Karlstad

Del artiklen her

Karlstad er Värmlands hovedstad. Den grønne by ligger fantastisk, lige ved elven Klarälven.

Familiehygge i skærgården og på Klarälvsbanen

Klarälven og søen Vänern mødes ved den livlige by Karlstad, og selve elven løber tværs gennem byens centrum. Samtidig ligger Vänerns magiske skærgård med 22.000 øer lige udfor byen og byder på sandstrande og klipper, og med byens smarte bådbusser kommer du let ud til dem.

Vil du heller ´cruise´ rundt på Vänern med søens eneste dampskib? – så hop ombord på S/S Polstjärnan, der tager dig med på afslappende sightseeing-ture om sommeren.

Udfordrende og varierede cykelstier

Cykelruten Klarälvsbanan er 90 kilometer lang og går fra Karlstad til Hagfors. Den er ideél for både cyklister, vandrere og til f.eks. rulleski. Spænding fpr du også i Bryngfjorden Bike Park, hvor skibakkerne byder på mulighed for downhill mountainbiking og ´freeride´ så snart sneen er smeltet. Tag skiliften op til toppen, nyd udsigten og kast dig ud i det, hvis du tør!

Benyt dig af Klarälvens og Karlstads sportslige sider

Klarälvens rene vand indbyder til bading i hele sommerhalvåret og de milde bølger gør den samtidig perfekt til kanosejlads og lystfiskeri. Er du til vandreture så er turstien Acksjöleden fuld af smukke vildmarksoplevelser.

I systemet kan du vælge mellem tre forskellige turruter i forskellig længde. Turområdet Alsterdalen byder også på flotte og meget spændende kulturhistoriske miljøer, og underveis vil du blandt andet komme forbi Alsters Herregård, Alstrum og Gunnerud Herregård. Bergviks Udde er et andet yndet turområde; her er kort afstand til både centrum og Vänerns badeklipper nøgleordene for hvad du kan forvente dig!

Karlstads kulturelle højdepunkt

Lyst til at krydre ferien med lidt kultur? – Karlstad har det hele! Familiefestivalen Putte i Parken arrangeres hvert år i juli måned, mens Värmland Museum og kunstmuseet Sandgrund imponerer de voksne. Desuden byder Wermland Opera ind med herlige opsætninger året rundt!

Læs mere om Karlstad her.