Karlstad Golfklubb

Del artiklen her

Med tre 9-hulssløjfer plus korthulsbanen Solslingan, flot driving range, diverse træningsområder, studie til test af køller, golfshop og restaurant, er Karlstad GK Värmlands største golfanlæg. Karlstad GK er en kombineret skov- og parkbane, som ligger i smukke naturomgivelser lige i nærheden af selve Karlstad by, der har et myldrende liv året rundt. De tre 9-hulssløjfer Rød, Blå og Gul kombineres til en 18-hulbane og en 9-hulsbane. Der er tidsbestilling på 18-hulsbanen. Dermed opleves der sjældent kø, og det er let for tilrejsende greenfee-gæster at komme ud og spille.

De tre sløjfer

Blå sløjfe

Den blå sløjfe er noget kortere end den røde sløjfe, og måler 2920 meter fra gul tee og 2490 fra rød tee. Længden er altså ikke den største udfordring. Til gengæld kommer vand oftere i spil, og hullerne stiller noget større krav til præcision og strategi. Spilleren bevæger sig gennem et åbent park- og skovlandskab.

Rød sløjfe

Den røde sløjfe er banens længste, og måler 3060 fra gul tee og 2550 fra rød tee. Her oplever spilleren flere lange og vanskelige par 4 huller, og banens længste par 5 hul. Hul 1 måler 525 meter fra gul tee og 435 meter fra rød tee. Sløjfen bringer spiller igennem et landskab, som veksler mellem åbent parklandskap og ind gennem skoven med de udfordringer det indebærer. Totalt set en rigtig flot golfoplevelse.

Gul sløjfe

Den gule sløjfe er klubbens yngste, og selv om den er noget kort er den mere udfordrende end Rød og Blå sløjfe. Den starter som en skovbane, men afsluttes i parklandskab. Her dukker der også vand op på flere af hullerne.

Solslingan er golfklubbens korthulsbane med par 3 huller. Den er perfekt for de, der ønsker en træningsrunde med nærspil eller for de, som ikke har taget golf-kursus. Eneste krav som stilles er, at minimum én person i gruppen har officielt handicap.

Mesterskapsbane af høj kvalitet

Rød og blå sløjfe blev færdige allerede i slutningen af 1950erne, mens gul sløjfe blev indviet i 1989. Klubben er kendt vidt omkring for sin høje kvalitet på banerne generelt, samt for de flotte fairways og kortklippede, hurtige greens især. Klubben udfører løbende ændringer for at opretholde den høje standard. Et af tiltagene er en stor dam, som er anlagt på afslutningshullet på den røde sløjfe, lige ved klubhuset. Dermed øges både spændingen og variationen.

Karlstad GK er en mesterskabsbane, og klubben har haft værtsskabet for turneringer som Wermland Open, EM for herrer og EM for damer. Det behagelige miljø er også i allerhøjeste grad noget af det, der karakteriserer klubben, og en runde golf på Karlstad GK passer nybegyndere ligeså godt som de meget erfarne golfere.

Højsæson: 1. juni-30. august. Men Karlstad GK holder høj standard fra tidligt forår til sent ud på efteråret. Dermed er dette en strålende mulighed for at opleve nogle herlige varierede golfrunder i de dybe Värmlandske skove.

Overnating

Klubben har opstilingspladser og elektrisk udtag til campingvogne. Pris: 100,- per døgn ved golfspil på Karlstad GK.

Rutevejledning

Rutevejledning