Ljungby

Del artiklen her

Ligegyldigt om I drejer fra motorvejen E4 eller følger turistruten ”Riksettan” ind i hyggelige Ljungby i Smålands sydvestre hjørne, så havner I inde på Ljungby Gamla Torg, det regionale mødested og et levende handelssted siden 1600-tallet. På torvet kan I opleve et gæstgiveri, der lige siden 1800-tallet har serveret smålandsk husmandskost. Gedigent og mættende. I de gamle bygninger rundt om torvet finder I bl.a. kunsthåndværkere, som i bedste stil viderefører de nordiske designtraditioner i levende værksteder.

Ljungby er både en lille charmerende købstad og en rigtig spændende by. En by, der tænker fremad. Her læser de unge på byens egen videregående højskole, her findes masser af hyggelige butikker, restauranter, caféer og et levende forlystelsesliv.

Besøg også gerne byens unikke museer: Begravningsmuseet, Ljungbergmuseet, lenets eneste kunstmuseum, Sagnmuseet og Ljungby museum.

Ljungby inviterer jer med til fest! Ljungby-dagene i midten af august er årets højdepunkt for alle, der elsker karneval. ”Riksettan”-rallyet for veteranbiler på Kr. Himmelfartsdag er en anden stor oplevelse. ”Berättarfestivalen” i midten af juni er mødested for skjalde og fortællere fra mange forskellige lande og kulturer. Flere steder på egnen er der jævnligt festlige dage på markeder o.l. F.eks. er der loppemarked på torvet i Ljungby på lørdage i sommerhalvåret.

Rundt om Ljungby findes over 100 søer, mange af dem med gode bademuligheder, og en vidunderlig natur. Egnens mange kultur- og naturområder rummer masser af muligheder for aktiviteter som sejl- og kanoture, lystfiskeri, vandre- og cykelture og camping.

I byen og området kan I finde en lang række muligheder for kortere og længere ophold. Muligheder rækker fra slotte til hytter og camping, ligesom egnen har en mangfoldighed af spændende attraktioner som f.eks. elgparker, forretninger med bl.a. antikviteter, design og kunsthåndværk, gårdbutikker med hjemmelavede produkter og flere muligheder for tur med udflugtsbåde eller tømmerflåder.

Ljungby ligger kun ca. 1½ times kørsel fra Helsingborg eller 2½ time fra Øresundsbron.

Anbefalede aktiviteter