Sigtuna - svensk ”Korsbæk” charme, lige nord for Stockholm

Del artiklen her

Sigtuna ligger lige nord for Stockholm; perfekt til en 1-dags udflugt eller måske et par dages ophold. Byen byder på et væld af stærkt inspirerende og fortryllende historiske, kulturelle og nutidlige oplevelser.

Sigtuna

Sigtuna? Lyder det ukendt eller måske ligefrem gammeldags? Stedet er faktisk rigtigt gammelt og meget charmerende på en og samme tid. Byen var Sveriges første større by (grundlagt i år 980).

Sigtuna ligger på den nordlige kant af Mälaren og dens snoede brostensbelagte (sådan er de faktisk skabt) gader er som årer på den næsten 1.000 år gamle hovedgade, Stora gatan, med et mylder af butikker, der sælger svensk mode, design og kunsthåndværk.

Vil I ha’ den nøgterne udgave af Sigtunas historie, så besøg Sigtuna Museum og oplev dets flotte udstillinger og rekonstruktioner. Hvis I virkelig vil på sporet af vikingerne, så spørg på museet eller på turistkontoret i Stora gatan efter en ”futhark” eller nøgle. Det vil hjælpe jer med at løse mysterierne bag byens mere end 150 runestene. Pas på med udtalelsen af ordet ”futhark” Det kræver lidt øvelse!

På et besøg i Sigtuna kommer I både til at opleve svensk ”Korsbæk” charme, vikinge- og middelalderhistorie og attraktioner, og selvfølgelig byen butikker, restauranter, caféer og smukke omgivelser.

Anbefalede aktiviteter