Norrköping

Del artiklen her

Norrköping har masser af sjove og spændende ting at byde på – og det behøver ikke nødvendigvis koste penge. Samtidig er det utroligt let og praktisk at være turist i Norrköping, da næsten alt ligger indenfor gåafstand af centrum.

I Norrköping kan du opleve alverdens forlystelser og seværdigheder som for eksempel udstillinger, musicals, sportsbegivenheder, teater, shopping, fortrinlige restauranter og meget mere.

“Dejlige restauranter findes i overflod i byen, langs kysten, i skærgården og skoven”

Byen ligger i regionen Östergötland i det østlige Sverige, beliggende ved elven Motala Ström, og har i dag en befolkning på lidt over 87.000, hvilket gør Norrköping til Sveriges tiende største by.

Med elven som en oplagt kilde til vandkraft og en fin havn i Bråviken, voksede byen op omkring forskellige industrier – navnligt tekstilindustri, som den er kendt for.

Dette har også givet anledning til forskellige kaldenavne som ”Sveriges Manchester” eller ”Sveriges Peking”.

Byen Norrköping menes at have opnået sin status som by tidligt i det 14. århundrede, mens navnet dog kan spores så langt tilbage som til 1283, da den rige herremand David Appelgren overdrog rettighederne til lokalt laksefiskeri til Skänninge Kloster.

Seværdigheder i og omkring Norrköping

Uanset om du er afsted med vennerne, din partner, eller har hele familien og en masse ivrige børn med på tur, er et besøg i den opulære Kolmårdens Djurpark helt sikkert en anbefaling værd.

Her kan du opleve masser af vilde dyr helt tæt på – lige fra bjørne til delfiner og kameler – og du kan blandt andet også se rovfugleopvisninger, besøge Tiger World, den unikke Safari eller blot nyde at gå en tur i spændende omgivelser.

For de mindste er der også en hyggelig ”bondegård”, hvor børnene kan klappe kaniner og smågrise med mere. Kolmårdens Djurpark er Nordens største dyrepark!

Udenfor Norrköping, i et bakkeområde ved Motala Ström, kan du opleve et super-spændende friluftsområde med et utal af helleristninger fra oldtiden.

I alt er der ca. 1.660 figurer ristet ind i områdets sten, fordelt på 57 små lokaliteter. Helleristningerne er meget forskellige og forestiller blandt andet dyr, skibe, våben, jagtscener og meget andet.

Det lokale ”Hällristningsmuseet”, som har til huse i Brunnshotellet ved Himmelstalunds Hälsobrunn, kan tilbyde masser af information om hellersitninger og bronzealderen i deres permanente udstillinger.

For de kunstinteresserede er Norrköpings Konstmuseum et oplagt indslag under ferien eller besøget i byen.

Selve bygningen er tegnet af arkitekten Kurt von Schmalensee og ligger ved Kristinaplatsen midt i byen. Svensk modernisme er et hovedtema i museets ellers ganske store samling af svensk kunst.

Overnatning og restaurant

Når du planlægger din ferie eller weekend-besøg til Norrköping kan du glæde dig over, at der er masser af fine overnatningstilbud – både i byens centrum, såvel som på landet udenfor byen.

Desuden har du naturligvis mulighed for at vælge mellem et komfortabelt og enkelt ophold eller eventuelt en weekend med lækker luksus.

Dejlige restautranter findes i overflod i byen, langs kysten, i skærgården og skoven. Mange små hyggelige caféer og restuaranter dukker desuden op i det omkringliggende åbne landskab og frister med hyggelig atmosfære og dejlig mad til yderst rimelige priser.

Anbefalede aktiviteter