Sneklædte fjelde

Åre

Del artiklen her

Åre består af de tre skiområder Duved, Åre by, og Åre Björnen. Skisportsstedet byder på en unik kombination af skiløb og underholdning i Nordeuropas mest hyggelige og trendy fjeldby.

SkiStar Åre

Skandinaviens skihovedstad ligger i Åre. Her er rigeligt med udfordringer til alle skiløbere – både dem med masser af kilometer skiløb i benene, og dem der skal prøve det for allerførste gang.

Åre By

Skiområdet ved Åre By byder på det mest udfordrende skiløb, og det er også herfra, man tager liften op til toppen af Åreskutan, som ligger 1.420 meter over havet. Herfra er udsigten betagende og skiløbet helt fantastisk – såvel på som uden for pisten. Ingen tvivl om at dette – i mere end én forstand – er ”højdepunktet” for de fleste skiløber.

Duved

Hvis du ønsker en skiferie i rolige omgivelser, hvor pisterne er brede og sneen let og luftig, er det helt sikkert Duved, du skal tage til. Her finder du flotte bakker med brede sving i smukke omgivelser. I Duved findes nogle af Åres bedste pister, og bakkerne er helt oplagte til carving.

Stedet tilbyder et godt udvalg af pister, fra grønne til røde, så de mindste også kan være med. Størrelsen på skisportsstedet gør, at det er muligt at udfordre sine skikunstskaber hver for sig, men det er stadig let at finde hinanden til en frokost i det smukke landskab.

Åre Björnen

Skiområdet Björnen fokuserer på at give børn og deres familier den bedste oplevelse på ski. Her er fokus på nybegynder- og børnebakker. Ligesom der også er kælkebakke og en grøn børnepark. Til de mere erfarne skiløbere er der også et udvalg af røde pister.

Skisportsstedet tilbyder en masse underholdning til de mindste på ski f.eks. eventyrskoven i Bjørnelandet. Her kan I som familie møde bjørnefamilien, der er klar til at underholde jer og tage hele familien med ud på eventyr.

Aktiviteter for børn i Åre

I hele Åre er der mange forskellige aktiviteter for børn. Der er blandt andet maskotten, snemanden Valle, som børnene kan møde på de forskellige skiområder. Hele familien kan også tage på eventyr sammen og besøge Valles Ski Adventure. Her kører man ned af en eventyrlig oplyst løjpe, mens man bliver mødt af lysshow og lytter til Valles musik. Læs mere om SkiStar's aktiviteter for børn.

Snowparks i Åre

Åre er i særdeleshed kendt for sine snowparks, hvor der er mulighed for, at alle kan deltage uanset alder og niveau. Her kan du finde masser af hop, rails og features – så der er god mulighed for, at hele familien kan blive underholdt og udfordret. Lige nu bygges to børneparker, så de helt mindste også kan prøve kræfter med hop og terrænbølger.

Transport til Åre

Fra december 2017 åbner EasyJet en direkte flyrute fra København til Åre / Östersund, så man kan flyve direkte til Danmark til Östersund uden mellemlandinger. Fra Östersund lufthavn kan man tage transitbusser til Åre.

Læs mere på www.skistar.com

Ski info

Antal pister
89
Antal lifter
41
Langrendsspor
Ja
Snowparks
Ja
Drop
890 m

Ski info

Læs mere

Pistefakta

Grønne pister
18
Blå pister
34
Røde pister
30
Sorte pister
4
Rød/sorte pister
3
Se Pistekort

Inspiration fra

Åre