Bliv inspireret

MODERNA MUSEET I MALMØ

Del artiklen her

Moderna Museet Malmö er det eneste museum nord for Amsterdam med en international samling, der dækker hele det 20. århundredes moderne billedkunst og fotografisk kunst. Samlingen omfatter værker af store kunstnere som Picasso, Dalí, Matisse, Kandinsky og Rauschenberg.

MODERNE KUNST ER FLYTTET IND PÅ DET GAMLE ELVÆRK

Moderna Museet Malmö er en afdeling af det legendariske Moderna Museet Stockholm, der er specialiseret i svensk og international kunst fra det 20. og 21. århundrede. Museet, som er 800 m2 stort, ligger i det, som måske er Sveriges smukkeste udstillingslokale, nemlig et omsorgsfuldt renoveret elværk, hvor turbinehallen fortsat er bevaret. På Moderna Museet i Malmø finder du også en café og en mindre version af Stockholmmuseets berømte butik.

Moderna Museet Malmö samarbejder tæt med Moderna Museet Stockholm, men Malmømuseet tilrettelægger også helt egne udstillinger. Der er flere skiftende udstillinger hvert år, og museet har arbejdende værksteder, forelæsninger og guidede rundvisninger for både voksne og børn.

Moderna Museet Malmö ligger på Gasverksgatan 22, kun 10 minutters gang eller en kort bustur fra Malmøs centralstation.

Moderna Museet har en samling i verdensklasse, og med åbningen af filialen i Malmø har Øresundregionen fået en unik kunstarena.

Nu er der altid gratis entré for alle.

Udstillinger

THE NEW HUMAN

27.02-04.09 2016

Moderna Museet Malmö præsenterer nu andet kapitel af det omfattende videobaserede udstillingsprojekt THE NEW HUMAN, som udforsker menneskers levevilkår i en hurtig foranderlig verden. Underrubrikken Knock, Knock Is Anyone Home? hentyder denne gang til tilstedeværelsen af menneskeligt liv og peger på en opløsning af skillelinjen mellem menneske og maskine.

PÅ VÄG MOT EN STÖRRE VÄRLD

19.03–16.10 2016

”På vej mod en større verden” viser et udvalg af relativt nye værker fra museets samling. Fællesnævneren for disse værker er, at de danner broer mellem forskellige sprog og kontinenter og på denne måde afspejler kompleksiteten, som er stadig mere typisk for vores samtid.

Følg

Rutevejledning

Rutevejledning