Oplev svensk og international kunst i Malmø

MODERNA MUSEET I MALMØ

Del artiklen her

Moderna Museet Malmö er det eneste museum nord for Amsterdam med en international samling, der dækker hele det 20. århundredes moderne billedkunst og fotografisk kunst. Samlingen omfatter værker af store kunstnere som Picasso, Dalí, Matisse, Kandinsky og Rauschenberg.

MODERNE KUNST ER FLYTTET IND PÅ DET GAMLE ELVÆRK

Moderna Museet Malmö er en afdeling af det legendariske Moderna Museet Stockholm, der er specialiseret i svensk og international kunst fra det 20. og 21. århundrede. Museet, som er 800 m2 stort, ligger i det, som måske er Sveriges smukkeste udstillingslokale, nemlig et omsorgsfuldt renoveret elværk, hvor turbinehallen fortsat er bevaret. På Moderna Museet i Malmø finder du også en café og en mindre version af Stockholmmuseets berømte butik.

Moderna Museet Malmö samarbejder tæt med Moderna Museet Stockholm, men Malmømuseet tilrettelægger også helt egne udstillinger. Der er flere skiftende udstillinger hvert år, og museet har arbejdende værksteder, forelæsninger og guidede rundvisninger for både voksne og børn.

Moderna Museet Malmö ligger på Gasverksgatan 22, kun 10 minutters gang eller en kort bustur fra Malmøs centralstation.

Moderna Museet har en samling i verdensklasse, og med åbningen af filialen i Malmø har Øresundregionen fået en unik kunstarena.

Nu er der altid gratis entré for alle.


Udstillinger

OM ATT VARA EN ÄNGEL - FRANCESCA WOODMAN

5.11. 2016 - 19.3. 2017

Den amerikanske fotograf Francesca Woodman (1958-1981) skabte i løbet af nogle intensive år før sin alt for tidlige bortgang, en samling fascinerende fotografiske billeder. Hendes værker har været omdrejningspunkt for en række dybdegående studier og de har været en del af flere store udstillinger i løbet af de seneste år. Moderna Museet Malmö præsenterer på udstillingen "Om at være en engel", flere hundrede af Francesca Woodmans både kendte og mindre kendte fotografier. Udstillingen er arrangeret i samarbejde med Betty and George Woodman (The Estate of Francesca Woodman).

DET SOCIALA - ANNIKA ERIKSSON

11.3 – 4.6 2017

I foråret 2017 arrangerer Moderna Museet Malmö særudstillingen "Det sociale" med Annika Eriksson, en af sveriges mest internationalt anerkendte kunstnere. Det er den første større gennemgang af hendes kunstvirke i hendes fødeby, Malmö. Udstillingen er centreret om Annika Erikssons værker fra de seneste ti år og omfatter video, fotografi, plakater og neonskilte. Flere af værkerne er præget af en tæt, men undvigende atmosfære og giver en følelse af en eksistens mellem virklighed og fiktion. Et tema der gentages er oplevelsen af en cirkelbevægelse i tid - mellem en fortid som er borte og en fremtid som endnu ikke er forekommet.

MALMÖ BRINNER

- EN UDSTILLING OM OPRØR, DRØMME OG PASSIONER, 1968-1988.

22.4. - 10.9. 2017

Ambitionen for udstillingen "Malmö brænder" er, på en yderst personlig måde, at vise billeder fra et forsvundet Malmö. Med udvalgte centrale værker som centrum for en diffus blanding af kronologi, vækkes minder og følelser fra en tid som paradoksalt nok føles både tæt på og langt væk. Udstillingen strækker sig fra det eksperimentielle og gradvis mere politiske udtryk i 1960'erne frem til 1980'erne hvor alternative kulturer opstår og det økonomiske opsving aftager. Set fra et nutidigt perspektiv, giver udstillingen et nyt og alternativt billede på byens forvandling gennem et mix af forskellige kulturelle udtryksformer, en blanding af både billedkunst og andre visuelle udtryk der kendetegner de subkulturer som har sat deres aftryk på byen.

Følg

Rutevejledning

Rutevejledning