Fra Michelin-stjerner til falafler

Mad og drikke i Malmø

Del artiklen her

I Malmøs restaurantliv kan du virkelig opleve byens store mangfoldighed. Her finder du spændende smage og madretter fra Malmø. Skåne, Sverige og hele verden.

Vil du flotte dig med en kulinarisk syvretters middag på en af Malmøs tre fine Michelin-restauranter, eller har du mere lyst til at snuppe en falafel på din vej gennem byen? Malmø har det hele fra økologiske vegetarsteder til trendy kødkroer og fra skånsk husmandskost til eksperimentelle bistroretter.

Lilla Torg og Gamla Väster

Området rundt om Lilla Torg og Gamla Väster er i de senere år blevet spækket med fantastiske restauranter. Både Bastard og Sture har modtaget Michelins Bib Gourmand-udmærkelser for at servere ”god mad til rimelige priser”. Og på Gamla Väster ligger Vollmers, som i 2015 fik sin første stjerne i den samme guide. Opkomlingen Bord 13 har hurtigt oparbejdet et godt renommé med sin sæsonbetonede menu og et varieret udvalg af vine. På og ved Lilla Torg ligger adskillige gode spisesteder - perfekt såvel til en dejlig frokost som et glas vin i eftermiddagssolen.

Og rundt omkring i byen

Lidt længere mod syd ligger det hippe Davidshallstorg. Her finder du B.A.R., som ikke alene serverer ambitiøse retter, men også gør det til en fornuftig pris. Mrs Brown, på den modsatte side af torvet, tilbyder skånsk madlavning på højt niveau. Ikke langt derfra ligger den stilsikre Atmosfär, hvor man krydrer de svenske smage med et fransk touch. Escama i samme gade har en omfattende tapas-menu, og blev for nylig udnævnt til Malmøs bedste sydeuropæiske restaurant. Har du lyst til endnu mere eksotisk mad, så ligger Kin Long et stenkast derfra – en hyggelig og meget populær kinarestaurant. Ellers kan du gøre en afstikker til Pildammsparken. Her i parkens udkant, i en lille uanselig hytte, finder du Bloom in the Park. I fjor indkasserede restauranten en velfortjent Michelin-stjerne, og køkkenchefen Titti Qvarnström blev dermed den første kvinde i Sverige, som har fået den attråværdige pris. Lige i udkanten af Malmø finder du byens tredje Michelin-restaurant. Ambiance à Vindåkra modtog sin stjerne for deres lækre franskinspirerede og årstidsbasere menu. Her går maden og gæstens oplevelse op i en højere enhed.

Jenny Leyman

Möllan og Folkets Park

På Möllevångstorget er der en overflod af hyggelige barer og caféer, som fra tidligt forår til sent efterår serverer mad og drikke udendørs. Er du på jagt efter en god burger eller falafel, er du kommet til det rigtige sted. Bevæger du dig derimod ind i gaderne bag Möllan, som torvet kaldes i folkemunde, finder du nogle af de rigtigt hotte rookies i byens restaurantliv. Lyran laver fire nye retter hver dag, afhængigt af dagens friske ingredienser, og de kan tilbyde et bredt udvalg af naturvine dertil. Kv Åkern leverer stamkrohygge og genuin anderledes mad, der er stærkt præget af det vegetariske. Foretrækker du asiatisk, er det altid lige hyggeligt at dele en dumpling-menu med en god ven på Dubbel Dubbel - ikke mindst når der er servering ude i baggården. I Folkets Park ligger den gemytlige Far i Hatten, som byder på en spændende menu af lokale råvarer. Om sommeren forvandles restauranten til et af Möllan hotteste inn-steder, når de lokale hipsters samles for at drikke importeret IPA på fad under åben himmel.

Anbefalede aktiviteter