Smuk herregård og god mad

Katrinetorp Landeri

Del artiklen her

Smuk herregård fra 1800-tallet med køkkenhave, park, vindyrkning og drivhus. Der er ofte udstillinger, og man kan til hver en tid nyde restauranten med den store udendørs servering. Katrinetorp ligger nogle kilometer syd for Malmø. Der er åbent året rundt, og entréen er fri.

Katrinetorp er et såkaldt "landeri" - en slags gård, som tidligere var eget af borgerne selv. De brugte den både rekreativt og som supplerende indkomst. Empiregården, som blev påbegyndt i 1800 er nu blevet renoveret, så man igen kan komme ind til caféen, gårdbutikken og haven, som er udført i engelsk stil.

I løbet af året arrangeres der både markeder og koncerter på Katrinetorp. Se planerne for det kommende år.

Kommende arrangementer

Forårsfest, 1. maj kl 11-17. Syng foråret ind sammen med koret på gårdspladsen. Der er havemesse med alt til haven og mange aktiviteter for hele familien, som centrerer sig om glæden ved alt grønt.

Malmøs antikmesse løber af stablen 26-28 august, og Malmø dekorative, som messen heder, tilbyder antikviteter, lokal kunst, design, kuriosa, musik og meget mere. Det er hyggelige dage i Katrinetorps smukke omgivelser.

Farmers market er 4. september kl 10-17. Der er dækket op med friske grøntsager fra køkkenhaven, og en liflig duft af nybagt brød og blomster har indtaget luften. Katrinetorps havecafé er naturligvis åben og serverer en farmers market-buffet.

Jul på Katrinetorp 2-4 december. Det er fjortende gang, der afholdes julemarked på Katrinetorp, og det anses af mange for at være Sydsveriges smukkeste julemarked. Juledekorationer, antikviteter, håndværksprodukter, blomster og mængder af mad. I hovedbygningen serverer Katrinetorps havecafé kaffe, madder og hjemmebag. Der er desuden arrangeret aktiviteter både inde og ude for store og små.

Følg

Rutevejledning

Rutevejledning

Inspiration fra

Katrinetorp Landeri