Med fly til Sverige

Del artiklen her

Selvom flyrejse selvfølgelig ikke er relevant, hvis I bare skal på en lille ekstra miniferie i Sydsverige, så må man ikke glemme, at Sverige er et meget langt land og flyruten mellem København og Stockholm faktisk er den mest trafikerede af alle ruter i Norden.

Ud over de store lufthavne i Stockholm, Gøteborg og Malmø har Sverige et stort antal regionale lufthavne, der alle er forbundet med Arlanda lufthavn i Stockholm i et omfattende nationalt net. Det betyder, at skal man længere væk i Sverige end en fornuftig dagsrejse med bil, kan det ofte betale sig at flyve.

Fra København flyver SAS til både Stockholm Arlanda og Gøteborg Landwetter; fra Arlanda er der forbindelse til en lang række lufthavne længere nord på Sverige; helt op til Kiruna. Lavpris-selskabet Norwegian flyver ligeledes bl.a. mellem København og Stockholm. Begge selskaber kan med fordel benyttes til f.eks. en storbyferie i Stockholm. Fra København kan man også flyve til Sverige med det lille regionale luftfartsselskab Nextjet.

Fra Billund flyver SAS til Stockholm Arlanda, mens Sun-Air flyver til Stockholms city-lufthavn, Bromma. Flybilletter i forskellige kategorier kan købes hos flyselskaberne og hos rejsebureauer; absolut det meste salg sker online.

Anbefalede aktiviteter