Gå på stranden – midt i Malmø

Del artiklen her

Den 2,5 km. lange Ribersborg strand er stedet, hvor både de unge, de gamle, de kraftige og de smukke fra Malmø – kort sagt alle fra byen - og gæster fra hele verden mødes for at bade, nyde solen eller bare drive omkring og slappe af om sommeren. Og det bedste er: Ribersborg stranden ligger bare en hyggelig gåtur fra centrum.

Ribersborg Kallbadhus er en institution i Malmøs strandliv. Den gamle, nu flot moderniserede, badeanstalt ligger på en badebro ud i Øresund. Her kan I bade, både med og uden badetøj, for der er en separat nøgenbader afdeling, nyde solen, gå i sauna – separat for mænd og kvinder; de sidste kan også få massage eller gå i solarium. Stedet har også en fin restaurant og en café (man skal jo også ”fika”, selvom man er på stranden!)

Lidt længere mod nordvest, ind mod centrum, ligger Västra Hamnen. Det er svært at overse “Turning Torso” bygningen, der som en spiral skyder næsten 200 meter i vejret over den nye flotte bydel, anlagt i det gamle havneområde med både beboelses- og kontorbygninger, strande og havnefront. I området ud mod vandet finder I restauranter, barer og caféer; her er masser af liv, ikke mindst i sommermånederne.

From Västra Hamnen har et klart overblik over Øresundsbron, og I kan sagtens se Sjællands kyst og København. Det bedste sted at se hjem fra, er fra udsigtsstedet Luftkastellet.

Det bedste tidspunkt at opleve strandliv i Malmø på er naturligvis i højsommeren, men det sene forår og det tidlige efterår kan også være fantastisk. Men livet leves hele året rundt her; ikke mindst på caféerne og de gode restauranter i det nye Västra Hamnen kvarter.

I kan finde mere information om Malmø her.

Anbefalede aktiviteter