Midt i Øresund på den idylliske øen Hven

Tycho Brahe-museet

Del artiklen her

Midt i sundet mellem Danmark og Sverige foretog Tycho Brahe sine observationer. Det var i 1500-tallet, men du kan stadig få et fantastisk indblik i Tycho Brahes verden i museet og i det rekonstruerede observatorium, Stjerneborg.

Midt på Ven

Tycho Brahemuseet skildrer en af Skandinaviens vigtigste personer inden for naturvidenskaben, adelsmanden Tycho Brahe. I slutningen af 1500-tallet havde Tycho Brahe et avanceret forskningscenter på Ven med slot og observatorium. Her blev der udført banebrydende arbejde, som resulterede i opdagelser, der har været med til at danne grundlaget for vores moderne verdensbillede.

På museet får du et blik ind i Tychos liv og opdagelser, både i udstillingen, men også i de steder, hvor han boede og arbejdede.

Området består af udstillingen i den tidligere allehelgenskirke, som viser originale genstande og rekonstruerede instrumenter. Der er også film, som skildrer Brahes liv og store betydning for videnskaben. Observatoriet Stjerneborg, den genskabte renæssancehave, idehistorisk legepark samt en planetstig i korrekte målestoksforhold. Tycho Brahes arv er en integreret del af området. Der er også butik og café i forbindelse med museet.

Museets historie

Museet blev stiftet i 1930’erne og lå fra begyndelsen i det hus, som i dag er butik og entré. I år 2003 blev netværket, World View Network, stiftet. Det er et netværk mellem museer, som forvalter genstande og materiale fra Copernicus, Brahe, Kepler, Galilei og Newton. Formålet var at fremhæve, hvordan datidens videnskabsmænd lagde grunden for vores moderne verdensbillede via internationalt samarbejde.
Tycho Brahes arbejde var grundlæggende i konstruktionen af vores moderne verdensopfattelse, og hans museum er et af de vigtigste videnskabelige steder i Nordeuropa.

Entré og åbningstider

Voksen
80 sek
Studiepris
50 sek
Børn (t.o.m.15år)
Gratis
September
10-16
Oktober kun lør-søn
10-16

Entré og åbningstider

Læs mere

Inspiration fra

Tycho Brahe-museet