Turning Torso

Del artiklen her

Den 190m høje Turning Torso kan ikke undgå at imponere – med den unikke kombination af skulptur og bygning må man sige, at der er tale om et landemærke i verdensklasse.

Beliggende nordvest for Malmø Centralstation er Västra Hamnen i dag et attraktivt område med moderne boliger, butikker, smarte caféer og erhvervsejendomme. Som ”kronen på værket” tårner den imponerende bygning Turning Torso sig - bogstaveligt talt - op over Malmøs skyline. Designet er inspireret af formen af en drejet menneskekrop.

Västra Hamnen

Västra Hamnen har dog langt fra altid været et in-sted. I 90’erne var Västra Hamnen et af Malmøs nok kedeligste områder, med industrihavn, skibsværft og store kraner. Startskuddet til områdets hurtige udvikling gik med afholdelse af den europæiske boligmesse BO01 i netop Västra Hamnen, som skabte inspiration til nye kreative løsninger indenfor byggeri.

Malmøs nye bydel lokker således i dag med spændende arkitektur, fine strandpromenader, maritim atmosfære, strand, restauranter og en fantastisk udsigt over Øresund. Västra Hamnaen inviterer til masser af sjov og hygge.

Blandt andet må det anbefales at lægge vejen forbi Green Matmarknad i Västra Varvsgatan 42, som blev udnævnt til Årets Madbutik 2012. Green Matmarknad tilbyder alt du har brug for til ugens madlavning. Her finder du stort set alt indenfor organiske råvarer, økologisk frugt og grønt – alt sammen dyrket lokalt – såvel som oste charcuteri. Gå på opdagelse i den 1.400 kvadratmeter store butik og afslut endelig med en gourmet kaffeoplevelse i verdensklasse ved stedets eget risteri.

Gourmet-kaffe og Pizza-extravaganza

Når du, før eller siden, helt sikkert føler trang til en kop kaffe – måske med en lækker sandwich eller muffin til – så er Espresso House det perfekte sted at søge hen. Her blandes og ristes gourmet-kaffe med ekspertviden og respekt for traditionerne – og det kan smages. Du kan være sikker på at din kaffe hos Espresso House er baseret på de bedste kaffebønner, helt friskmalede, og tilberedt med fingerspidsfornemmelse og finesse.

Ved Espresso House betjenes de professionelle espresso-maskiner udelukkende af uddannede baristaer – her gås ikke på kompromis med din kaffeoplevelse!

Malmø har dog helt sikkert flere gourmet-caféer at tilbyde, og Bar Italia i Västra Hamnen er endnu et lysende eksempel.

Beliggende på Scaniaplatsen 3, er Bar Italia hurtigt blevet et uhyre populært tilløbsstykke for kaffeelskere, på jagt efter en gourmet-oplevelse, såvel som for lækkersultne gæster i alle aldre, der har fået smag for stedets formidable is. Bar Italia leverer virkelig både kaffe og is i verdensklasse – efter stolte italienske traditioner.

For nu at blive i det italienske, så har den hyggelige restaurant V.E.S.P.A ligeledes opnået stor popularitet i kraft af – især – deres guddommelige italienske pizzaer.

V.E.S.P.A. har sat sig for at bringe pizzaen tilbage til rødderne og levere varen efter de bedste italienske traditioner, som du ellers kun finder i Italien. Desuden tilbydes klassiske, såvel som spændende og innovative pastaretter – her venter en smagsoplevelse for alle i familien; og du kan også bestille til at tage med hjem.

Lige ved vandet i Vätra Hamnen finder du hele Malmøs spisehus Salt & Brygga. På menuen finder du både fisk, kød, vegetarisk og meget mere – altsammen præsenteret i spændende anderledes retter, såvel som de klassiske og velkendte. Stedets dygtige kokke inkorporerer, med imponerende flair, spændende inspiration fra middelhavslandene i det traditionelle skånske køkken – resultaterne er ganske fantastiske!

Der er al mulig grund til at tilbringe en halv, eller endda en hel, dag med familien og vennerne i Västra Hamnen. Her er alt til dejlige pauser og måltider – og så indbyder havet og miljøet omkring til lige at ”trække tiden lidt ud” og bare hygge.

Følg

Rutevejledning

Rutevejledning