Et sted for livsnydere

Spirit of Hven Backafallsbyn

Del artiklen her

På den naturskønne ø Hven ligger anlægget Spirit of Hven. Her kan du bo på firestjernet hotel, spise dejlig mad og smage på destilleriets egen produktion af whisky, gin, vodka, aqua vitae og brændevin. Anlægget ligger midt på øen mellem bølgende raps- og durumhvedemarker.

Øl og whiskey

Whisky er faktisk bare destilleret øl uden humle. Derfor er øllets historie en del af whiskyens. Øl er omtalt allerede i Dødehavsrullerne fra 5.000 f.Kr. Opdagelsen af destilleringskunsten tilskrives folk fra det fjerne østen omkring 800 f.Kr. De gamle grækere lærte kunsten cirka 400 år senere. Omkring år 450 begyndte munkene på Irland at destillere øl, smagsat med krydderier og urter, til medicinsk brug. Den første skrift fra Skotland, hvor whisky nævnes, stammer fra 1494, da en munk ved navn John Cor fik tilladelse af kong James IV til at destillere ”livets vand” på latin ”aqua vitae”. Senere blev navnet erstattet af det gæliske ”uisge beatha”, som siden blev forvansket til ”usky” – heraf navnet whisky.

Det store gennembrud for whisky skete i midten af 1800-tallet, da vinlusen gjorde det af med de fleste vinranker i Europa, hvilket medførte mangel på destillerede druer (cognac osv.). Whisky blev erstatningen, en position den har beholdt siden. I 1916 indførtes en vigtig regel om, at nydestilleret spiritus skal lagres mindst tre år på egefade for at kunne kaldes whisky.

Spirit of Hven Backafallsbyn

I dag findes der omkring 500 whiskydestillerier i verden, fordelt på over 150 lande. Cirka 100 ligger i Skotland, men et ligger på Hven, perlen i Øresund mellem Landskrona og København. Spirit of Hven er en del af Backafallsbyens restaurant og hotel med firestjernet international standard og spa med wellness behandlinger samt prøvesmagning af whisky og anden spiritus. Destilleriet producerer først og fremmest whisky, men blandt andet også gin, vodka og aqua vitae brændevin. Backafallsbyens whiskybar er velkendt for sit brede whiskysortiment, og gæster fra hele verden finder hertil for prøvesmagninger kombineret med god mad i smukke og fredfyldte omgivelser af høj klasse,

Whiskey- og spiritussmagning med guidet tur

Spirit of Hven Backafallsbyn tilbyder spiritus- og whiskeysmagning samt guidet rundtur i destilleriet.

Spiritussmagning med unikke destillater fra Spirit of Hven. Prøv stedets Organic spiritus: vodka, gin, aqua vitae, Summer Spirit, Winter Spirit og Single Malt Whisky i kombination med forskelligt tilbehør, som fremhæver smagene. En oplevelse for livet.

Whiskeysmagning på Spirit of Hven kan variere i antallet af whiskyer, men for det meste består prøvesmagningen af 4 forskellige. De kan kombineres fx med ost og chokolade. Forelæseren fortæller om teknikken bag whiskyproduktion, om hvordan menneskets sanser (smag, lugt, syn, hørelse) påvirkes, hvorfor forskellige steder er mere eller mindre velegnede til whiskyproduktion og om sagn og skrøner fra hele verden.

Guidet tur i det unikke destilleri. Rundturen tager cirka 45 minutter, og giver et godt indblik i produktion og lagring. Destilleriet har også et besøgscenter med gaveshop. Desuden kan man bestille uddannelse i tilslutning til bar og restaurant.

Aktiviteter

Whiskeysmagning
Ja
Destilleri
Ja
Guidet rundtur
Ja
Seminar/forelæsning
Ja
Spa
Ja

Aktiviteter

Læs mere

Inspiration fra

Spirit of Hven Backafallsbyn