golf i verdensklasse!

PGA Sweden National

Del artiklen her

Lige øst for Malmø ligger dette svenske “Prestige-projekt” indenfor golf-sporten. PGA National-banen er faktisk på tale som fremtidig Ryder Cup bane. Naturligvis bydes der alligevel velkommen til danske golf-entusiaster på PGA National - og her kan du forvente dig en stor golf-oplevelse.

PGA Sweden National er et af Sydsveriges mest ambitiøse golfprojekter. Kyle Philips (som bl.a. har designet den fabelagtige Kingsbarns ved St. Andrews i Scotland) brev hentet til Torup Slots tidligere grunde, for at gennemføre en utrolig transformation af marker og rå natur til et smukt golfanlæg med to 18-hullers golfbaner. De 2 baner, Links Course og Lakes Course, er begge af meget høj kvalitet, med hver sine særpræg og alligevel en del til fælles.

PGA National Lakes Course er en bane hvor det er meget vigtigt at man allerede på teestedet har en gameplan. På en del af hullerne kan man med stor fordel lade driveren blive i baggen, og derved bedre manøvrere sig udenom de mange hazarder og andre "bold-slugere".

At der er en del vand i spil er næppe en overraskelse når man ser på banens navn. 3 søer omkranser banen, og søerne er forbundet via en lang række vandløb, der er med til at give banen ekstra udfordringer, karakter og særpræg. Banen er stadig ung, og de fleste træer og buske er stadig små - der er dog ikke tvivl om at tiden arbejder for banen, og flere af Kyle Philips ideer og spændende moderne banedesign vil fremover være tydeligere og tydeligere for alle der spiller Lakes Course.

Lakes Course er samtidig kendetegnet ved store bunkers og små Greens. Stort set alle bunkers er strategisk "ubehageligt" placerede og fanger rigtig mange drives og indspil. Samtidig er vinden en vigtig faktor overalt på banen, så det vil som regel give ekstra opmærksomhed når forhindringerne skal passeres. Greens er meget links-prægede og det kan ofte være en fordel at lande bolden kort af green og lade den trille på green.

Banen har en række spændende afslutningshuller, hvor vandet hele tiden kommer i spil og tit kan gøre forskellen på scorekortet. Hul 17 er et par 3, hvor bolden fra herre-tee skal carries ca. 150m for at være tør og så yderligere 15-20 m for at komme på en halvø-green og passere en bunker! Udfordringen og vandet får ofte spillere til at give den "for meget", og så er der bunkers i spil. Samtidig er der vand til venstre for green og bunkers til højre, så et præcist slag fra tee er som regel et must for en god score her.

Fra et svært par-3 hul kommer man direkte til banens mest udfordrende driver-hul. Hul 18 har forhøjet teested med udsigt udover søen, som løber langs hele venstre side af hullet. Her har man mulighed for at se hele landingsområdet og bemærke den bunker der i driver-længde deler fairway. Vandet er i spil i venstre side hele vejen til green, og giver spilleren en smuk afslutning på runden, og man får en fornemmelse af, at man netop har spillet en bane, der var designet så godt at banen blev bedre og bedre jo længere man kom frem.

Malmø's nye vartegn, The Turning Torso, kan ses fra dele af banen (hul 4-6), og fra par-3 hullet, hul 6, spilles der direkte mod "Torsoen".Her er også en rigtig god restaurant, der byder på lækker mad hele dagen. Her lægges ved fremstillingen stor vægt på brug af gode lokale råvarer af allerhøjeste kvalitet. I godt vejr kan man nyde sin mad på terrassen og vil man runde turen af med lidt ekstra selvforkælelse, er der mulighed for at overnatte i en af stedets 16 velindrettede suiter, der alle har udsigt over enten Links Course eller Lakes Course.

Rutevejledning

Rutevejledning