Renæssance på tæt hold

Malmøhus Slot

Del artiklen her

Malmøhus er et smukt rødstenet renæssanceslot, hvor danske kongelige holdt vilde fester i 1500-tallet. I dag er slottet en del af Malmømuseer, hvis udstillinger fortæller om historie, teknik, søfart og natur.

Slottet Malmøhus er Nordens ældste bevarede renæssanceslot. Der findes rester af Erik af Pommerns kastel fra 1434 i det slot, som stod klart i midten af 1500-tallet. Kong Christian III forstærkede slottet i 1537-40 og skabte en moderne militær fæstning med voldgrave, som også fungerede som slot og bolig. I middelalderen støbtes danske mønter her, kronprins Frederik II af Danmark holdt vilde fester i 1500-tallet, og Jarlen af Bothwell sad fængslet på slottet i fem år. I dag er Malmøhus restaureret i 1500-talsstil og udgør en del af Malmø Museer.

Malmø Museers udstillinger

Malmø Museers udstillinger fortæller om historie, teknik, søfart og natur, og vises i bygninger på Slottsholmen (med Malmøhus slot), Teknikens og Sjöfartens hus samt i Kommendanthuset. Til museet hører også Ebbas hus på Snapperupsgatan, Wowragården i Södra Sallerup og Slottsmöllan ved Mölleplatsen. Du kan gå ombord i en ægte ubåd eller se på fisk og slanger i det nærliggene akvarium. En mangfoldighed af dyr – såvel Nemo og hans venner fra koralrevet som fisk uden øjne og giftslangen med verdens længste hugtænder. Desuden satser man meget på svenske fisk. Åbent kl. 10-17 dagligt.

Åbningstider og priser

Alle dage
10-17
Helligdage
Lukket
Voksen
40 SEK
Studerende
20 SEK
Børn u. 19 år
gratis

Åbningstider og priser

Læs mere