Store oplevelser med klassisk musik

Malmø Opera

Del artiklen her

I det smukke operahus kan du opleve operaer på højeste internationale niveau, fra gamle klassikere til nyskrevne stykker.

I det smukke operahus kan du opleve operaer på højeste internationale niveau, fra gamle klassikere til nyskrevne stykker. Malmö Opera er et mødested for publikum, artister og kunstnere, som vil følge tidens udvikling af musikdramatikken. På operahuset vises både operaer, operetter og musicals, nye svenske værker og klassikere operaer. Her arrangeres også temakoncerter, gallaaftener, gæstespil og guidede rundvisninger.

Program 2015

Top Hat. 5. september – 13. december.

Top Hat er en nyskrevet stepmusical baseret på den klassiske Ginger Rogers/Fred Astaire-film af samme navn. En glitrende historie fra Hollywoods guldalder om jagten på kærlighed og de forhindringer der opstår på grund af tilfældigheder og misforståelser. I rollerne: Lennart Jähkel, Pia Johansson og Johannes Brost.

Don G. 20. oktober – 1. november.

Mozarts sorte komedie om menneskelig svaghed indeholder noget af det smukkeste musik fra operaens repertoire. Mira Bartov opsætter thrilleroperaen Don G, der handler om en mand, som er besat af magtbegær, ikke bare over kvinder. En mand med vaklende personlighed og fordrejet virkelighedsopfattelse. En mand som kun kan forårsage kaos og ødelæggelse. På den anden side, hvem ville ikke ønske at være en rigtig Don Juan.

Eugen Onegin. 14. november 2015 – 20. januar 2016.

Eugen Onegin er en af de virkelig store operaer, bedøvende smuk, vidunderlig romantisk og russisk sørgelig. Tjajkovskijs ømhed, vemod og grandiositet fik frit spillerum i operaversionen af den russiske nationalpoet Pusjkins kultklassiker. I Malmö Operas version er sangerne af højeste klasse.

Historien bag Malmö Opera

Malmö Operas store scene blev indviet i 1944. Efter en meget langvarig planeringsfase på flere årtier, blev den opført under anden verdenskrig. Den berømte hovedarkitekt Sigurd Lewerentz og hans kolleger Erik Lallerstedt og David Helldén skabte et af den funktionalistiske arkitekturs mesterværker. Foyeren er særlig smuk, udsmykket med kunstværker af blandt andre Carl Milles og Isaac Grünewald. I 1994 blev teaterbygningen fredet.

Køb billetter

Man-fre
10-18
Lør
12-18
Søn
Lukket

Køb billetter

Læs mere

Inspiration fra

Malmø Opera