Bliv et med naturen

Måkläppen

Del artiklen her

Gå langs sandstrandene med rav, sæler og vragdele fra gamle træskibe. Måkläppen, en lav sandet halvø som ligger ved Falsterbonæsset, er et af de allersmukkeste steder i Skåne. At vandre her og være helt omsluttet af hav, himmel, dyreliv og natur er en meget betagende oplevelse.

Sælernes hjemsted

Udover at være en naturskøn seværdighed opfylder Måkläppen

en anden vigtig funktion som rugekasse for de mange kystfugle, bl.a. edderfugle, sangsvaner, havmåger, havterner og bramgæs. Halvøen er et vigtigt opholdssted og yngleplads for den spættede sæl og gråsælen, som du kan iagttage, når de bader og hviler sig her og der langs kysten. Da Måkläppens sand hele tiden flyttes af havstrømme og vinde, er dette imponerende naturreservat i konstant forandring.

At opholde sig her og få nærmere indblik i det uforstyrrede naturområde er noget helt unikt, og vi anbefaler, at du medbringer kikkert eller kamera. Du kan blive ret sulten af alle oplevelserne, så tag gerne lidt proviant med i rygsækken. I tillæg til det rige dyreliv er Måkläppen, som også kaldes Sveriges ”Bärnstens Eldorado”, en populær destination for dem, der leder efter rav. Udforsker du strandkanten og kigger nøje efter, kan du være heldig gøre et gyldent fund. Du kan også støde på små eller større vragdele fra træskibe, som kan være flere hundrede år gamle.


Godt at vide

Fra 1. november til 31. januar er Måkläppen åben for offentligheden. Resten af året er der lukket for at beskytte dyrelivet. Derfor er det heller ikke tilladt at medbringe husdyr. Varmt og vindtæt tøj anbefales. Du kan parkere ved Falsterbos golfklub eller Flommens golfklub.

Pak rygsækken og forbered dig på et rigtigt eventyr. Frisk havluft, ypperlige muligheder for flotte fotos og en naturoplevelse ud over det sædvanlige venter på dig.


Følg

Rutevejledning

Rutevejledning

Fakta & info

Land-areal
30 hektar
Hav-areal
755 hektar
Passende påklædning
Varmt og vindtæt tøj
Husk
Kikkert og kamera
Åbent
1. nov.-31. jan.