Oplev levende historie i Helsingborg

Kärnan

Del artiklen her

Kärnan er Helsingborgs symbol og vartegn. Nu kan du opleve det gamle forsvarstårn med audioguide og se den flotte udstilling "Kärnan - en levende historie", når du kommer over til Helsingborg.

Fra Kärnan har du en fantastisk udsigt over Helsingborg og Helsingør, som blot ligger fire kilometer væk på den anden side af sundet. På en klar dag kan du fra det 35 meter høje tårn let se hele vejen til Malmø med Turning Torso og Øresundsbroen.

Kärnan - En levende historie

Nu kan du opleve en spændende ny udstilling med fokus på livet i middelalderen i relation til tårnet og byens historie. Det kan du læse om og se meget mere af, når du kommer. Prøv nogle af de brætspil, man spillede for 5-600 år siden. Du kan også høre, hvad en tårnvagt kan fortælle om krig og kongebesøg. Og du kan få tårnets historie fortalt via lyd, tekst og billeder. Udstillingens tekster er på svensk og engelsk, ligesom tårnets audioguider.

Kärnan er et cirka 35 meter højt og 15 meter bredt borgtårn fra middelalderen. Tårnet blev bygget i begyndelsen af 1300-tallet. Den øverste etage med de karakteristiske borgtinder blev først bygget i slutningen af 1800-tallet, da hele tårnet blev renoveret. Men det var først i 1700-tallet, at Helsingborgs tårn fik sit nuværende navn, Kärnan.

Kärnan er det eneste, der er tilbage af Helsingborg slot. Borganlægget var et af det danske riges mest betydningsfulde og vigtige. I begyndelsen af 1680’erne beordrede den svenske konge Karl XI, at hele anlægget skulle rives ned, undtagen Kärnan.

Der er hvert eneste trappetrin værd at bestige Kärnans top for at nyde den storslåede udsigt over havnen, Øresund og Helsingør. På vejen derop får du en spændende historielektion i byens storhedstid under middelalderen.

Helsingborg

Det er let at komme til Helsingborg. Tag Øresundstoget. Køb en billet med en færge. Eller kom i bil. I Helsingborg finder du et levende centrum med tydeligt præg af Hansatiden. Her er mange butikker og hyggelige restauranter oppe ved Landborgen, hvor Kärnan troner. Ved siden af trapperne op til Kärnan ligger Grand Hotel Helsingborg med deres velrenommerede restaurant, Kitchen & Table. Nede ved marinaen og videre ud af den smukke strandpromenade finder du mange gode spisesteder, fx Sillen & Makrillen samt Pålsjö Matbar. Når du har spist (eller måske inden), så bør du opsøge byens kendte seværdigheder som Dunkers Kulturhus og Fredriksdals museer.


Kärnan - Helsingborgs varemærke. Oplev den levende historie nu! Læs mere om Kärnan i Helsingborg her.

Følg

Rutevejledning

Rutevejledning

Åbningstider

2/4-21/6
Tir-Søn
22/6 - 30/8
Alle dage
1/9 - 4/10
Tir-Søn
Rundvisninger
muligt

Åbningstider

Læs mere

Inspiration fra

Kärnan