Mad og drikke i Skåne

Helsingborgs bryggeri

Del artiklen her

På Helsingborgs bryghus er råvarer, proces og kvalitet i fokus. Få indblik i ølbrygningen fra humle til flaske på en af de fine rundvisninger på bryghuset.

Historien om Helsingborgs bryggeri går helt tilbage til 1850, da det grundlagdes af bankdirektøren S.H. Hafström. Siden dengang har bryggeriet været både hofleverandør for Kong Oscar II og Kronprins Gustaf Adolf. I 1960 sluttede bryggeriets historie i midlertid, da det blev opkøbt af det store svenske ølmærke Pripps. Bryggeriet genopstod som selvstændigt mikrobryggeri i 2010, og allerede i 2011 blev Helsingborgs Lager kåret som den bedste på Gøteborg Ølfestival. Oplev hele historien på en af bryggeriets rundvisninger.

Kom med på rundvisning

Få en rundvisning, hvor du får indblik i skånsk bryggerkultur samt historien om, hvordan bryggeriet kom i gang i 2010. Du får også en introduktion til bryggeriets bryggemetoder. Lær, hvordan man brygger øl - fra man knuser malten til øllet bliver hældt på flaske. Du får naturligvis også lejlighed til at smage på bryggeriets sortiment – og på malt og humle. Endelig kan du købe deres flotte glas. Besøget tager ca. 1,5-2 timer. Du kan også bestille mad til jeres ølsmagning.

Om bryghuset

Antal øl
21
Rundvisning
Lørdage
Køretid fra KBH
1 t 30 min
Med tog fra KBH
1 t 40 min
Fra Helsingborg C
1,6 km

Om bryghuset

Læs mere

Inspiration fra

Helsingborgs bryggeri