Meget mere end en have

Botaniska trädgården

Del artiklen her

Centralt i Lund finder du den botaniske have med aner fra 1600-tallet. Den Botaniska Trädgården er en fredfyldt park og et inspirerende åndehul for over en halv million årlige gæster.

Midt i haven ligger de smukke drivhuse, som har åbent alle ugens dage, og hvor der er gratis adgang. Her finder du også den hyggelige havebutik samt caféen med lette frokostanretninger og dejligt bagværk. Slå dig ned med en god kop kaffe ved den kønne lille dam. Se hvad caféen tilbyder.

Botaniske havekalender

Den botaniske havekalender er fuld af begivenheder. Haven bliver 150 år i 2015 og indleder sommeren med en stor fødselsdagsfest. Udover festivitas kan du også beundre haven på en guidet tur, gå på plantemarked eller se på udstillinger i drivhusets orangeri.

Den Botaniska Trädgårdens plejer og værner om cirka 7.000 forskellige plantearter. Desuden foregår der universitetsundervisning og forskning samt undervisning og information til førskoler, skoler, offentligheden, medier og myndigheder.

Oplev også Lunds bypark

Lunds bypark er som en grøn stue for byens beboere og besøgende. Udover at være et sted for fred og ro er parken også blevet en vigtig plads for udendørsaktiviteter og arrangementer. Byparken er inde i en rivende udvikling.

Følg

Rutevejledning

Rutevejledning

Åbningstider (maj-sep)

Man-Søn
6-21

Åbningstider (maj-sep)

Læs mere

Inspiration fra

Botaniska trädgården