Kultur- og videncenter midt i Småland

Astrid Lindgrens barndomshjem Näs

Del artiklen her

Her er stedet, hvor alting begyndte. Du kan besøge pladsen, hvor Astrid klatrede i sodavandstræet, legede med sine søskende og hoppede i høet. Astrid Lindgrens Näs er et kulturcenter og udflugtsmål i Vimmerby, som har åbent året rundt.

På Astrid Lindgrens Näs kan du følge med på en guidet rundtur i barndomshjemmet, hvor Astrid blev født og besøge pavillonen med udstillingen ”Hela världens Astrid Lindgren”. Näs’s landkøkken byder på smålandske delikatesser.

Astrid-udstillingen
I pavillonen kan du se udstillingen ”Hela världens Astrid Lindgren”, som fokuserer på Astrids liv og forfatterskab og skildrer hændelser i hendes liv, fra barndommen på Näs til livet i Stockholm som forfatter, børnebogsredaktør og politisk debattør. På udstillingen udlånes audioguider, så du kan lytte til Astrid Lindgrens stemme.

Mødested
Astrid Lindgrens Näs er et mødested året rundt med udstillinger, konferencer, forfatteraftener og events. Det populære julemarkedet på Näs finder sted i begyndelsen af december hvert år.

Haverne på Astrid Lindgrens Näs – et endeløst eventyr
I juni åbner den første afdeling af haverne på Astrid Lindgrens Näs. Her kan du gå gennem en rosengård, nyde æble- og blommelunden, se på grønne installationer i præstegårdsparken og få mere information om Astrid Lindgrens liv, hendes inspirationskilder og forfatterskab. Et område som byder såvel på viden og oplevelser som skønhed og forundring. I haven kan du også se sodavandstræet, kronprinsesse Victorias egetræ og skulpturgruppen Källa Astrid. Fantastisk sted at tilbringe sin sommerferie i Sverige.

Åbningstider

8/5 - 12/6
11-16
13/6 - 6/9
10-18
7/9 - 27/9
11-16
30/9 - 20/12
Ons-søn
Se entrépris herunder

Åbningstider

Læs mere