Torvehaller og svensk fast food

Street food i Gøteborgs gader

Del artiklen her

Gøteborg er en stor søfartsby, og I kan få ”Alt godt fra havet” gastronomi mange steder rundt i Skandinaviens største havn. Selv hvis I bare vil ha’ lidt hurtigt og lækkert på gaden, kan I godt forvente at få den lækreste lækre fiskesmag.

Street Food

Rundt omkring i gaderne i Göteborg er der dukket forskellige små food truck op som tilbyder alt fra Argentisk til japansk mad. Her kan du se en oversigt over de forskellige food trucks. Hvis man vil have street food i en mere koncentreret form så er Lindholms Street Food Market et godt bud. De har samlet kokke fra forskellige restauranter rundt om i Göteborg samt bryggerier og andet godtfolk og skabt noget der minder lidt om en blanding af Papirøen og Westmarket i København. Stedet har ferieperioder så husk at tjekke deres åbningstider.

Torvehaller

Stora Saluhallen på Kungstorget er Gøteborgs største torvehal; den stammer helt tilbage til 1889. Med over 40 boder og små spisesteder er det stedet, hvor mange spiser frokost på hverdage, og mødes på indkøb på lørdage. Skal I ha’ et tip til et spisested med traditionel svensk mad? Kåges Hörna & Bar er et typisk sted for en svensk torvehal; her kan I få traditionelle, men virkeligt gode, svensk retter. Briggen torvehal er et andet populært sted til frokost; her er ekstra hyggeligt om sommeren, når udendørs serveringen breder sig ud over fortovet.

Lindholmen street food market, Foto: Frida Winter

De lokale favoritter

I Feskekörka, (Fiskekirken …. Der hedder sådan, fordi fiskemarkedet faktisk ligger i en gammel kirkebygning!) vrimler det med boder med alt godt fra havet, restauranter og gode take-away udsalgssteder. Køb jeres frokost i en af boderne og slå jer ned ved kanalen udenfor. Med vestkystens berømte velsmagende hummere, rejer, østers, muslinger og de små lidt besværlige, men overordentligt velsmagende krebs er Fiskekirkens udbud af lidt hurtig mad simpelthen på et andet niveau end de fleste forventer.

Grillköket Jonsborg på byens hovedstrøg ”Avenyn” er populær blandt de lokale for stedets Halv Special, men der er overhovedet ikke noget ”halvt” over delikatessen; den er snarere Helt Special. Her får I en hot dog pølse på lunet bolle sammen med umanerligt store mængder kartoffelmos og lidt rejesalat på toppen. Det er specielt, det er svensk – og det er lækkert!

Tips til oplevelser?

I kan opleve Sveriges største fiskeriauktion i fuld vigør, men I skal stå tidligt op. Ta’ ud til Fiskhamnen og besøg Fiskeriauktionen alle hverdags morgener kl. 6.30 (Mandage dog kl. 7.00). Som gæster kan I ikke byde på fangsterne – så I står pludselig ikke med 10 kasser østers! – men I kan opleve de bedste køkkenchefer i Gøteborg og indkøbere fra hele Sverige overbyde hinanden i jagten på de berømte fangster fra havet ud for den svenske vestkyst.


Anbefalede aktiviteter