Hele Vestsverige med Bohuslän, Dalsland, Västergötland og Göteborg byder på pragtfulde natur- og kulturoplevelser

Kultur og natur i Vestsverige

Del artiklen her

Vi guider dig igennem nogle af de bedste kulturoplevelser i Vestsverige og Göteborg

Göteborg

Om sommeren er Göteborgs mangfoldige kulturudbud blandt de bedste i Sverige. I centrum finder du designmuseet Röhsska, som er interessant både for børn og voksne. Desuden er der Göteborgs kunstmuseum med en fantastisk samling, en klassisk opera samt den nye kulturarena Röda Sten og mange flere attraktioner. De fleste af Göteborgs kulturelle attraktioner ligger inden for behagelig gåafstand mellem hinanden.

Det bobler af kreativitet i Göteborg. Röda Sten, som ligger ved havneindløbet mellem Älvsborgsbroen og Nya Varvet, er det nye spændende omdrejningspunkt for kunst, teater, musik og dans. Herfra er der panoramaudsigt over vandet mod Vinga Fyr, og om aftenen er det et mødested med caféer, restauranter og musik. Også byens opera ligger ved havnen. Det generøse repertoire byder på et bredt udvalg af opera og musicals samt klassisk- og moderne ballet. Ligesom Operaen på Holmen er selve arkitekturen meget spændende og stedet er et besøg værd i sig selv.

Bohuslän

Bohuslän er et paradis for børn. Hvad med at besøge Vitlycke Helleristninger i Tanum, hvor de små kan opleve vikingetiden på en autentisk måde? De kan også male deres egne kunstværker en hel dag på det nordiske akvarelmuseum i Skärhamn eller få et spændende indblik i landsdelens kultur på Bohusläns Museum.

Idylliske skærgårdssamfund som Strömstad, Fjällbacka, Grebbestad, Smögen og Marstrand har lykkedes med at bevare den unikke atmosfære fra gamle dage. På restauranternes menukort dominerer havets delikatesser som rejer, hummer og østers. Smukt beliggende campingpladser, herlige familieattraktioner og nationalparken Koster Marine medvirker til at børnene elsker Bohuslän.

Dalsland

Dalsland kaldes de tusind søers landskab. Her kan turisterne opleve Dalslands Kanal, store skove og blanke søer samt små hyggelige byer som Åmål, Bengtfors og Mellerud. Her kan du sejle ud i kano eller køre i dræsine og overnatte under åben stjernehimmel eller på en campingplads, et hotel eller en herregård. Du kan smage på de lokale specialiteter, fx ferskvandsfisk, vildt og bæver. Her er elgparker, museer som Halmens Hus og aktiviteter for hele familien. Og gider du ikke ro båden selv, kan du tage en dagstur med en af de mange sightseeingbåde på kanalen.

Västergötland

Västergötland er meget rig på tekstilkultur, historie, oldtidsminder og museer. Mange valfarter til Lidköping for at besøge Rörstrands porcelænsfabrik, og i samme by ligger også barokslottet Läckö med en smuk park, hvor der arrangeres kultur- og familieaktiviteter hele sommeren. Västergötland er verdensberømt for sine design- og tekstiltraditioner, og årligt besøges fabriksudsalgene rundt om Ulricehamn, Borås og Sjuhärad af millioner turister.

Läckö slot

Läckö slot ligger smukt på en odde i Ekens skærgård i Vänern. Slottets 700 år gamle historie og de unikke bevarede baroksale danner, sammen med de pragtfulde omgivelser, ramme om de udstillinger og koncerter, som hvert år lokker et stort publikum og gør Läckö slot til et af Vestsveriges mest besøgte turistmål.

Læs mere om Läckö slot herKarlsborg fæstning – et af Europas største bygningsværker

Fæstningen Karlsborg har en omkreds på hele 5 kilometer og er et af Europas største bygningsværker. Den ligger på Vanäs odde i Vättern, og du kan følge med på spændende guidede rundture hele sommeren. Vil du vide mere om Sveriges historie? Læg din vej forbi Karlsborg.

Historisk vingesus på Carlsten fæstning

Carlsten på øen Marstrand blev opført af kong Carl X Gustav fra år 1658. Tyve og løsgængere bistod med byggeriet, og om vinteren var dødeligheden hele 20% blandt fangerne. Ironisk nok kunne man læse sådanne annoncer i Göteborg-aviserne i 1820’erne: ”Tag færgen til Marstrand for at fodre fangerne”!

Mere om natur og kultur på vastsverige.com her

Anbefalede aktiviteter