Kroer og barer i Gøteborg

Del artiklen her

Gøteborg er simpelthen et himmerige for gourmeter, der elsker fisk. Og det er ikke bare på de fine gastronomi restauranter, der serveres gode fiskeretter. Man kan spise fisk på stort set hver eneste gadehjørne i Gøteborg. Byen er ikke for ingenting centrum for Sveriges mest friskfangede fisk og hjemsted for den lokale udgave af ”The Big 5”; Hummer, rejer, østers, muslinger og krebs. Gøteborg har bare alt godt fra havet.

Steder, hvor man spiser godt – og bare hænger ud!

Magnus & Magnus M2 er et glamourøst sted at hænge ud; stedet serverer udsøgt mad og spiller rock i gårdhaven om sommeren. Det bør i ikke gå glip af! Avalon Bar er inspireret af Feng Shui principper; det er et lidt underfundigt sted, der serverer gode og fornemme fiskeretter. Og Puta Madre i Magasinsgatan 3 gør sig i god gedigen mexicansk mad og fine margaritas.

Det handler også om stedet

Heaven 23 handler det om 3 ting: Stedet, stedet og stedet! Det er en sky bar med en ren, afbalanceret, sæsonbaseret og nordisk smag. Swedish Taste, der ligger i en gammel lagerbygning nede ved havnen, har stor succes med kreative og velsmagende menuer. Og skal I altså opleve Feskekörka, (ja, der står ”Fiskekirken”!); det berømte indendørs fiskemarked, der har til huse i en gammel kirke (det forklarer navnet!). Her kan i bl.a. spise i Gunnar Malms restaurant, Gabriel. Er I i det romantiske hjørne, så spis middag sammen på Pensionat Styrsö Skäret.

En lokal favorit – blandt mange

Bon er en pålidelig og typisk lokal fransk bistro.

Det er her, det sker

Linnéa Art Restaurant laver fornuftige og kompetente retter, lidt inspireret af Noma. Vil I overraskes med udfordrende, men også prisbelønnede, gastronomiske udfordringer, skal I vælge Wasa Allé. Familjen passer fint til gourmander med stor appetit, der genre vil smage lidt af hvert, mens Barrique Wine Bar er et lille sødt og meget populært italiensk mad og vin sted.

Tips?

I kan spise virkelig gedigen svensk husmanskost (hverdagsmad, når det er bedst) på Restaurang Kometen, der nærmest er en institution for den traditionelle svenske kogekunst; kåldolmere med råsyltede tyttebær, Wallenbergare (det svenske svar på ”hakkedrenge”), torsk i smørsovs, hakket æg, rejer og revet peberrod. Ren poesi for kendere af svensk husmanskost.

Anbefalede aktiviteter