Lækkerier og michelin restauranter

Gode restauranter i Gøteborg

Del artiklen her

Gøteborg er anerkendt og elsket for sin fiske-gastronomi. Den bliver skabt på fiskene, der er vokset langsomt op i det kolde Kattegat og Skagerrak, og ikke mindst de velsmagende skaldyr, rige på havets mineraler, der hentes ind fra bankerne i Bohusläns skærgård. Havet lige udenfor den svenske vestkyst nogle af verdens bedste, fiske-entusiastiske kokke de allerbedste forudsætninger. På restauranterne i Gøteborg kan I opleve kreative, men alligevel klassiske, menuer med en intens, ren smag af netop fisk og hav. Kvaliteten af både fisk og skaldyr taler nærmest for sig selv. Men brug ikke tid på at lytte efter jeres fiskemenu; spis den og nyd den i stedet.

Gøteborg kulinariske scene har gennemgået en stærk udvikling i de senere år. Helt unikt kan Gøteborg nu stolt fremvise ntet mindre end 7 restauranter med stjerner i Michelin guiden, 2 Bib Gourmands restauranter (kåret for glimrende mad, der er til at betale), samt noget af Sveriges ypperligste fiskegastronomi.

Restauranter med Michelin stjerne

Blandt Gøteborgs gastronomiske højborge finder I disse restauranter med 1 eftertragtet stjerne fra Michelin; Bhoga, Koka, Restaurant 28+, Sjömagasinet, SK Mat och Människor, Thörnströms Kök samt Upper House. Restauranternes menuer spænder vidt fra skandinavisk til internationale køkkener samt naturligvis sublime skaldyrsrestauranter, som henter deres friske råvarer i skærgården.

Husk at hvis I vil forkæle jer selv med en gastronomiske oplevelser i særklasse på en af disse restauranter, så er det en god idé at bestille bord i god tid hjemmefra.

Michelin Bib Gourmand restauranter

Udmærkelsen ”Bib” giver Michelin til restauranter, der vurderes at servere fremragende mad til priser, der er til at betale. Dem er der 2 af i Gøteborg: Den trendy Familjen, der er berømt for sine nyskabende retter og det åbne køkken, og Somm, en lille restaurant der byder på fremrangende menuer i kombination med smagfulde vinoplevelser.

Læs mere om Michelin restauranter i Gøteborg.

White Guide

White Guide er Sveriges mest anerkendte og respekterede restaurantguide; den er et ”must” for enhver svensker med sans for bordets glæder. Selvfølgelig er alle Michelin restauranterne også med i White Guide, men I finder også en lang række andre prisbelønnede, lokalt anerkendte restauranter i den kvalitetsmæssige gode ende hos White Guide. På det udsøgte Magnus & Magnus M2 udmærker de sig – ud over gastronomien – ved at have en kæmpe discokugle hængende i restaurantens loft. På Swedish Taste nede ved havnen spiser man raffinerede velsmagende menu-sammensætninger. Og vil I opleve fornemme fiskeklassikere i bedste vestkyst-stil, bør I prøve Fiskekrogen.

Tips til flere gastronomiske oplevelser?

Skal I ud at spise midt på dagen? Så gå ind i Fiskekirken til frokost. Stedet kaldes i folkemunde ‘Feskekörka’, fordi det er en gammel kirke, der er omdannet til fiskemarked og hjemsted for flere topklasse fiskerestauranter. Det er i mere end én forstand himmelsk! Flere af de andre førende restauranter i Gøteborg serverer også frokost; check de enkelte restauranters hjemmesider for menu og åbningstidspunkt.

Anbefalede aktiviteter