Sankt Jörgen Park

Del artiklen her

Sankt Jörgen Park er en meget velplejet 18-hulsbane med park-design, som har mange vandforhindringer. De to 9-hulssløjfer har vidt forskellig karakter, og banen ligger bare 10 minutter udenfor Gøteborg centrum.

Banebeskrivelse

De første 9 huller på Sankt Jörgen Park stod klare i efteråret 1991, mens de sidste 9 huller var klar i 1996.

Den ældste del af banen er relativt smal og rummer flere godt strategisk placerede vandhuller. Der stilles store krav til præcision for de, der ønsker en god score. De nyere huller er noget længere, har noget bredere fairways og er smykket med smukke green-områder.

Banen har to karakterer. De indledende otte huller er anlagt i parkmiljø. De sidste ti huller er placeret i et mere åbent landskab. Førstnævnte regnes som de vanskeligste. Der er egentlig meget kort afstand mellem green og tee, og højdeforskellen mellem banens højeste og laveste punkt er 35 meter. Fra det højeste punkt, greenen på hul 8, er der en super udsikt mod store dele af Gøteborgs havneindløb.

Hældningsgraden antyder at banen er noget mere udfordrende end gennemsnittet. Det har blandt andet også med de strategiske forhindringer at gøre; Sankt Jörgen Park byder på totalt 69 bunkere, hvoraf 39 er placeret ved greens.

Miljø og træningsfaciliteter

På Sankt Jörgen Park er der kort afstand mellem klubhus, reception, omklædningsrum, træningsområder og tee på hul 1 uanset hvor du befinder dig. Træningsområderne består af to pitch-områder, en stor putting green på 500 kvm, samt en mindre chipping green.

Pitch-mrådene er kun åbne for medlemmer. Putting green og pitching green er åbne for greenfee-gæster. Klubben har omtrent 1200 medlemmer med en gennemsnitsalder på cirka 40 år, og gennemsnits-handicappet ligger på lige knap 20.

Overnating

Sankt Jörgen Park Resort er en moderne Country Club, som byder på flot udsigt udover Gøteborgs skyline. Her findes også en præmieret spa-afdeling og mulighed for specielle spa-behandlinger. Design-hotellet rummer flere restauranter, samt konferencelokaler, i tillæg til super-fine værelser. Hotellet ligger kun et pitch fra banen.

Rutevejledning

Rutevejledning