Mad, shopping og gågader

Helsingborg

Del artiklen her

Helsingborg er Skånes næststørste by, og den er nem at komme til. Både med Scandlines færgen og over Øresundsbroen rammer man centrum af byen. Helsingborg har rigtig meget at byde den besøgende på. Her er masser af restauranter, mange spændende butikker og også et væld af kulturelle oplevelser.

Shopping og restauranter i Helsingborg

Helsingborg er en vaskeægte handelsby med mange butikker, både internationale og lokale. Byen har mere end 500 butikker, især i Kullagatan, Bruksgatan, Dronninggatan, Järnvägsgatan og Storgatan. I sidstnævnte finder I mange eksklusive butikker og caféer. Som et perfekt supplement til shoppeturen har Helsingborg desuden Sveriges største koncentration af spisesteder. Helsingborg er et af Skånes gastronomiske fyrtårne med flere fremragende og prisbelønnede spisesteder som Gastro - Dahlbergs dynastiets restauranter eller et ægte svensk fika sted som Fahlmans conditori.

Men det er ikke kun i centrum, det sker. Väla Centrum er Sydsveriges største indkøbscenter og ligger kun 6 km. nordøst for Helsingborgs centrum. Väla ligger lige ved motorvej E4. På den store parkeringsplads med plads til hele 5500 biler, kan I parkere gratis, mens I handler. Der kører også busser mellem Väla og centrum. Väla har 180 butikker. Der er både store velkendte butikskæder og små lokale butikker med deres egen personlige atmosfære. Väla har også en række caféer og restauranter til pauser mellem indkøbene.

Helsingborg, Foto: Bernard Grilly

Danske dage i Helsingborg

I weekenden 15.-17. oktober inviterer Helsingborg til Danske dage. byen op i røde og hvide farver. Der kommer en tryllekunstner fredag og lørdag og der vil være vogne, hvor man kan købe ristede kastanjer og vafler/crepes. Kom og nyd en dejlig efterårsweekend i Helsingborg

Det kommer til at ske:

Deltag i Kullagatans Quiz og vind et Citygavekort!

- Mød vores tryllekunstner på Kullagatan! Han tryller og laver sjov fredag ca. kl. 14-16 og lørdag kl. 13-14

- Kom giv dine venner kamp til stregen i en herlig fodboldkamp på vores populære bordfodboldspil- Må den bedste spiller vinde!

- Livemusik i gaden

- Vi har udsmykket gaden i rødt og hvidt og byder på hyggelige madboder og shopping.

Kultur i Helsingborg

Dunkers Kulturhuser Helsingborgs kulturelle fyrtårn, hvor spændende arkitektur, skiftende udstillinger, galleri, international musikscene og alverdens kunstneriske udfoldelser mødes og skaber store oplevelser.

Tæt på byens smukke og charmerende centrum med et livligt café- og butiksliv kan I opleve Helsingborgs Konserthus i en smuk bygning med et varieret og bredt musikprogram; ikke mindst med byens eget symfoniorkester.

Kärnan er Helsingborgs middelalderlige forsvarstårn, der med sin hævede placering midt i byen er en enorm stemningsspreder. På Stortorget står statuen af Magnus Stenbock. Stenbock er den eneste ikke-kongelige svensker, der er blevet hædret med en rytterstatue. Han er selvsagt blevet tildelt den centrale plads midt i Helsingborg for sit heltemod i krig mod de farlige danskere.

Helsingborg er et af Skånes gastronomiske fyrtårne med flere fremragende og prisbelønnede spisesteder...

I udkanten af centrum kan I opleve en af Helsingborgs allerstørste attraktioner. Fredriksdal er et frilandsmuseum, hvor I kan opleve den skånske natur- og kulturhistorie med bondehuse, herregårdsmiljøer og bykvarterer med håndværkerkultur og brostenscharme. Der ligger også en smuk park med gamle husdyr og en særlig rosenhave.

I bør også besøge Sofiero Slot; tidligere sommerresidens for den svenske kongefamilie. Nu om stunder er Sofiero en elsket kulturinstitution med en stor park, direkte ned til Øresund med en smuk rododendron-have. Selve slottet byder på skiftende udstillinger og koncerter.

Helsingborg rummer også et skolemuseum og et idrætsmuseum, og i byens sydlige udkant kan I i det gamle fiskerleje, Råå, opleve det fine Råå Museum, der har fokus på fiskeri og søfart, samt Ramlösa Brunnspark med den berømte kilde.

Helsingborgs bryggeri er det lokale bryggeri. Det gamle Helsingborgs Bryggeri har en lang og spændende historie som strækker sig fra 1850-1967. I 2010 blev bryggeriet startet igen af to ølenthusiaster, hvis mål er at føre denstolte tradition videre.

Chiliøl fra Helsingborgs bryggeri

Anbefalede aktiviteter

ANNONCE