Hvornår skal du afsted?

Åbningstider i Malmø

Del artiklen her

Få mest ud af din tur til Malmø og tjek åbningstiderne, inden du tager afsted. Tiderne er generelle, så hvis du skal ind i en bestemt butik, så er det en god idé tjekke en ekstra gang på deres hjemmeside.

Butikkernes åbningstider

Mandag – fredag: kl. 09:30 – 18:00
Lørdag: kl. 09:30 – 14:00/ eller 16:00

Supermarkeder og indkøbscentre holder dog åbent til kl. 19:00 eller endnu længere, mens de fleste også har åbent om søndagen.

Åbningstider i påsken i Malmø

Malmø har gode åbningstider i påsken også på helligdagene. Mange af butikkerne i Malmø har nemlig åbent i påsken, hvorimod Danmark holder dem lukket.

Skærtorsdag, når det er helligdag i Danmark, har butikkerne i Malmø åbent som sædvanlig. De fleste forretninger, både små butikker og store indkøbscentre er derfor åbne mellem kl.10-19.
Langfredag er det helligdag, både i Danmark og Sverige, men mange butikker i Malmø har stadig åbent kl. 12-16.

Påskelørdag er næsten som en normal hverdag i Malmø, mange butikker har åbent indtil kl 16 eller 17.
Påskedag er der lukket i Sverige. Dog kan enkelte shoppingcentre have åbent.
2. Påskedag er butikkerne åbne mellem kl 12-16, når Danmark fortsat holder lukket.

St. Bededag

Store Bededag er en alm. hverdag i Sverige.

Januarudsalg i Malmø

Udsalget (der kaldes "mellandagsrea") i Sverige starter allerede d. 25 december, selvom ikke alle butikker holder åbent. Vil man være helt sikker på, at butikkerne er åbne, er det en god idé at vente til d. 26 december.

Betaling og valuta

Sveriges valuta er svenske kroner (SEK). Kursen varierer, men ligger typisk på ca. 0,8. Det vil sige, at 1 svensk krone er 0,8 danske kroner værd. Eller hvis du vil vende på tallene: 1 dansk krone er lig med 1,2 svenske kroner. Du kan tjekke den aktuelle valutakurs her.
Nogle få butikker og restauranter tager i mod danske kroner og Euro, men langt de fleste butikker accepterer udelukkende svenske kroner og betalingskort.

De fleste butikker i Skåne tager alle betalingskort (inkl. mastercard). Der kan forekomme gebyrer i forbindelse med betaling og hævning af valuta i udlandet. Kontakt din bank for at finde ud af, hvad det koster for dig. Hæveautomater findes mange steder rundt omkring i byernes centrum og ofte ved togstationer.

Anbefalede aktiviteter