Børnenes eget ”skicirkus”

Vemdalsskalet

Del artiklen her

Det er måske interessant at vide, at den allerførste skipist blev hugget ud og konstrueret på Hovdefjället tilbage i 1936. På denne måde er Vemdalsskalet faktisk et spændende billede på svensk skikultur gennem tiden. Fjeldet er perfekt til skisport, da der er en god faldhøjde og samtidig et meget varieret terræn – dét var noget, der tidligt gik op for de passionerede skiløbere som skabte og udviklede området fra starten.

PÅ ALPIN I VEMDALSSKALET

Vemdalsskalets 5 løjper på Skalsfjället og 13 på Hovdefjället giver tilsammen en nærmest ideél blanding af udfordring og afslapning.Området byder nemlig på teknisk krævende skiløb, såvel som ren hygge for begyndere og børnene – og selvfølgelig alt derimellem.
Den opgradering, som området fik for nogle få sæsoner siden, har givet hele Vemdalsskalet et ’løft’ og gjort dette til en endnu mere attraktiv skidestination for familien, øvede skiløbere og begyndere. En bekvem og hurtig 6-personers stolelift bringer nemt alle til toppen på kort tid, så man får mere tid til alt det sjove. Med maksimal udnyttelse af fjeldets meget varierede terræn, kan man fra toppen nyde skiløb på alt lige fra sorte til blå pister – hele vejen ned til bunden. Dette gør at hele familien kan få glæde af de gode liftfaciliteter og hele fjeldet.

PÅ LANGREND I VEMDALSSKALET

Vemdalsskalet har kørt fem forskellige ruter op, som kan føre dig til bl.a. Jagtstuen,Oxsjön og Vemdalens by. Ruterne er på henholdsvis 3, 4, 7, 8 og 9 km, så du kan selv bestemme, hvor lang og hvor hård din tur skal være.
Har du aldrig prøvet langrend før, kan du møde op i Vemdalsskalets skishop med dit udstyr. Her vil instruktørerne give gode råd til udstyr og brug af voks samt gennemgå lidt praktiske øvelser inden I skal ud på løjperne.
Du skal tilmelde i skishoppen senest kl. 10 samme dag som undervisningen foregår.

LÆS MERE OM VEMDALSSKALET

Find mere information og book på skistar.com

Ski info

Antal pister:
9
Antal lifter:
18
Langrendsløjper:
Ja
Funparks:
Ja
Drop:
360 m
Læs mere

Pistefakta

Grøne pister
4
Blå pister
4
Røde pister
6
Sorte pister
4
Se pistekort

Inspiration fra

Vemdalsskalet