En perle i Vestsverige

Ulricehamn

Del artiklen her

Ulricehamn ligger i Vestsverige, blot 100 km fra Göteborg. Når man rejse fra Danmark er det muligt at vare på ski i Ulricehman på under fire timer. Her findes gode muligheder til såvel langrend og alpinskiløb.

PÅ LANGREND I ULRICEHAMN:

Lassalyckan i Ulricehamn ca. 7 km fra alpincenteret, kan I finde løjper, der passer til alle typer langrendsløbere – lige fra eliteudøvere til børnefamilier.
Lassalyckan har et let langrendssystem med 3 forskellige præparerede løjper: en gul på 5 km, en grøn på 10 km og et elitespor på 15 km. De tre løjper er praktisk forbundne på en dele af ruten. Desuden er der et belyst spor på 3,4 km, som dækkes med sne fra snekanoner fra marts til december. Her er også gode muligheder for pauser med lidt varmt at drikke og for at grille pølser. Ved områdets fem rastepladser kan I tænde op og grille pølser eller bare nyde den medbragte madpakke.

PÅ ALPIN I ULRICEHAMN:

Områdets syv pister er i varierende sværhedgrad, så der både er noget for nybegynderne og dem med flere skiferier i benene. Børnene har deres helt egen bakke, hvor de kan øve i fred for de større skiløbere. Og så er der selvfølgelig også en funpark for vovehalsene. Læs mere om Ulricehamns Ski Center her.

AKTIVITETER I ULRICEHAMN:

Vil I ha’ en pause fra skiaktiviteterne, kan I altid spænde skøjterne på, pakke madpakken i rygsækken og begive jer ud på nogle af søerne i området. På Lassalyckan er der også en indendørs skøjtebane. Isfiskeri er en anden populær aktivitet for mange i vintermånederne, og med 17 forskellige søer at vælge i mellem, er udbuddet af fisk og muligheder ganske varierende. Andre aktiviteter som findes på destinationen er bowling, svømmehal, ridning på islandsheste med flere. Læs mere om de forskellige aktiviteter her.

EVENEMAMANG I ULRICEHAMN

Västgötaløbet 13-14. februari 2016

Velkommen til Västgötaloppets vinterweekend d. 13.-14. februar 2016
Klassisk langdistanceløb på ski med seedning til Vasaløbet og TjejVasan (Vasaløbet kun for piger i en kortere variant). Hvert år samles over 1000 skiløbere i Ulricehamn for at køre Västgötaløbet. Eftersom interessen er stor, og pladserne i Västgötaløbet tidligere ikke har slået til, lancerede vi i 2015 endnu en nyhed, Västgötaloppet Motion. Et motionsløb som også giver seedning til Vasaløbet og øvrige arrangementer under Vasaløbets vinteruge. Västgötaløbet Motion gennemføres lørdag d. 7. februar i distancerne 42 km, 21 km eller 10,5 km. Læs mere her

Ulricehamnsløbet den 31. januar 2016

Læs mere her

Skifestival i Ulricehamsn Ski Center i februar 2016

Læs mere her

AT BO PÅ DESTINATIONEN:

Kun fem minutter fra de velpræparerede pister ligger Ulricehamn by. En hyggelig, lille købstad, der stammer helt tilbage fra 1400-tallet. Her kan skituren kombineres med shopping og cafébesøg med kaffe og en ægte svensk kanelbulla. Snyd heller ikke dig selv for en gåtur ved Åsundens strandpromenade, hvor Ulricehamns Kallbadshus ligger betagende smukt som et ægte, svensk vinterpostkort.

MERE INFORMATION

Læs mere om Ulricehamn og book din tur på: ulricehamnsturistbyra.se eller uc-skidcenter.se

Ski info

Antal pister:
7
Antal lifter:
7
Snowboardpark:
Ja
Drop:
135 m
Langrendsløjper:
3
Læs mere

Pistefakta

Grøne pister
1
Blå pister
3
Røde pister
3
Sorte pister
0
Se pistekort

Book nu

Aktuelle tilbud


Inspiration fra

Ulricehamn