Et paradis for langrendsløbere

Bruksvallarna

Del artiklen her

Bruksvallarna ligger i Funäsfjällen blandt nogle af Sveriges allerbedste pister, men er måske aller mest kendt for at danne centrum for verdens største system af langrendsspor.

På alpin i Bruksvallarna

Selvom Bruksvallarna er centeret om langrendsløb, behøver det ikke betyde, at du går glip af det alpine skiløb. Blot 10 min. fra Bruksvallarna ligger Ramundberget - faktisk på samme fjeldside. Her kan du blive udfordret med sorte pister, offpiste og der findes også børnebakker.
Læs mere om Ramundberget her [internal link for Ramundsberget].

På langrend i Bruksvallarna

”Nordic Ski Center” er verdens længste sammenhængende sporsystem og hvori det snesikre skiparadis Bruksvallarna netop indgår som en helt central del. Sporsystemet er på imponerende 300 kilometer, så der vil uden tvivl være mere end rigeligt at tage sig til for familien og motionisten, såvel som elitelangrendsløberne. I kan se mere om alle løjper på Bruksvallarnas egen hjemmeside.
De brede og fint vedligholdte spor er varierede og således er der gode ruter for alle – kombinér evt. familielangrendsturen med en vinterskovtur, hvor I graver jer et ”læhul” i sneen og nyder medbragte sandwich i solen – herligt!

At bo på destinationen

Fordi Funäsfjällens destinationer ligger så tæt på hinanden findes der overvældende mange forskellige overnatningsmuligheder. Mange forskellige hyttebyer og fjällhoteller præger området. Få overblik over mulighederne her. Man kan som regel regne med natursne helt fra november til maj, men skulle naturen en sjælden gang få brug for at blive hjulpet lidt på vej har Bruksvallarna naturligvis masser af snekanoner til rådighed. Det omfattende område er gjort uhyre attraktivt ved hjælp af fine faciliteter som for eksempel de mange jævnt fordelte hvilestuer, speciallavede skibroer, samt spor- og informationstavler ude på ruterne.

Langrendsløjper

300 km
Børneområde
Ja
Snegaranti
Ja

Inspiration fra

Bruksvallarna