Kulturweekend

En weekend med kultur og design

En weekend med kultur

Sverige har et væld af kulturoplevelser, som du kan komme til på ganske få timer. En weekend er derfor tid nok til at suge svensk kunst, historie og kultur til sig på museer, kunsthaller, gallerier og ved andre kulturarrangementer. I Sverige går kultur ofte hånd i hånd med natur. Derfor er kulturen ikke kun nærværende i de store byer, men også rundt omkring i landskabet og i de mindre byer, hvor kunsten ofte er egnsspecifik og vidner om det Sverige, den er produceret i.          

 

En weekend på museer

Sverige har en bred vifte af museer, de ligger i byerne, men også rundt omkring i landskabet. En tur på et svensk museum kan derfor ofte kombineres med en oplevelse ud i den svenske natur. På museerne kan man få indblik i alt fra de svenskere, der immigrerede til Amerika i 1800-tallet, svensk industri- og landbrugshistorie samt minedriften, der har haft en afgørende rolle for Sverige som nation.   

                    

En weekend med kunst og håndværk

I Sverige går godt håndværk og kunst hånd i hånd, og der er mange mindre udstillinger og kunsthaller, hvor man kan se lokal kunst og samtidig komme tæt på kunstnerne selv. Fx har Sverige en lang tradition inden for glaskunst og keramik.

 

En weekend på Herregårde og Slotte

Sverige har mange flotte herregårde og slotte, som ofte huser spændende udstillinger og flotte parker. Man kan få indblik i den svenske adelshistorie, men også i det middelalderlige Sverige, hvor danskerne var en frygtet fjende. Det er historisk idyl, når det er allerfinest.   

Kulturhistorie

Fra glasskulpturer til motorcykler

Udstillinger