Har du brug for et godt ’treat’ til sjæl og legeme? Komme væk hjemmefra og blive forkælet? I Sverige skabes den helt rigtige ramme, hvad enten det er gastronomi i højsædet, I søger, et hyggeligt slotsophold, rekreativ skærgårdssejlads, fyldte shopping poser eller bare hygge med svensk kage og kaffe. Gå under radaren for en stund og vælg Sverige. 

Top-fem guide til miniferie i Sverige:

Foto: Tina Stafrén

Romantik i historiens vingesus

Trænger I til et ’retreat’, kan slotte og herregårde i Sverige give tid til hinanden, ro, kultur og naturskønhed. Mægtige borge, statelige slotte og elegante herregårde byder hjerteligt velkommen. Skåne er et slaraffenland udi netop det. Nogle er konverteret til hoteller, og andre viser udstillinger, kokkererer, så englene synger, og guider rundt i de historiske gemakker.

 

 

Skærgårdsliv med driverliv

Oplev den svenske skærgård i Vestsverige, Blekinge, Västervik og Stockholm. Prøv de såkaldte skaldyrssafarier, hvor man sejler rundt og fisker skaldyr, hvorefter de enten tilberedes og nydes i naturen eller på en hyggelig restaurant. Eller tag på ø-hop i skærgården – du behøver ikke engang din egen båd men kan komme rundt mellem øerne med skærgårdstrafikken. Tusindvis af små øer ligger i de svenske skærgårde med yndige små fiskelejer og friskt sejlerliv. Hver med deres udseende, som spænder fra de rødbrune skær på vestkysten til den stockholmske skærgård med en rig flora. 

 

 

Shop og lop amok i Sverige

Shoppestemningen i det svenske er skøn, og den svenske krone er lav i forhold til den danske. Man kan både vælge shoppepulsen i byerne eller langt ude på landet, hvor loppemarkederne er populære. Pak bilen og styr efter tøj, design, kunsthåndværk, gadgets eller gaver – og vilde loppefund. Og sæt også gerne lidt tid af til at spise godt.

 

 

Foto: Tina Stafrén