Følg me Crister rundt i Dalsland

Aktiv ferie for hele familien

Silverlake Camp: Vi begynder her

Vores rejse starter på Silverlake Camp i Bengtsfors, hvor vi lejer mountainbikes og får nogle kort over området, så vi kan orientere os. Når alt er klart, cykler vi langs med Dalslands Kanal på vej mod et kajakeventyr i Stenebyelven.

Laaaangt ned

Efter frokosten bliver Cecilia og jeg udstyret med seler og andet sikkerhedsudstyr, inden vi skal prøve den første af to zipliner. Den længste bane er ca. 600 meter, og både farten og højden giver et herligt sus i maven ☺.

Kajak på Stenebyelven

Stenebyelven snor sig sagte gennem den dalslandske natur, og hvis man er forsigtig og stille, kan man både få øje på elge og bævere. Den første del af elven er ret smal med en del væltede træer, som vi skal passere. I slutningen er der et større fald med en fos. Hvis man er uerfaren, er det klogere at bære kajakken forbi dette sted, men når der er meget vand i elven, og hvis man kan og tør, er det en rigtig sjov udfordring.

Vi forlader Stenebyelven og padler videre til Baldersnäs herregård for at spise og overnatte. Efter middagen nyder vi et glas vin i badetønden, inden en velfortjent nattesøvn.

Dag 2

Når vi har spist morgenmad, beslutter vi at begive os ud på den første del af Dalsland Kano Maraton-strækningen. Vi lejer kajakker og bestiller picnic på Baldersnäs, hvor kajakturen starter. Efter en kaffepause og en dukkert i søen Svärdlång tager vi ud på den sidste etape inden frokost i Gustavsfors. Vel fremme i Gustavsfors er der flere restauranter at vælge mellem. Alle ligger meget smukt med terrasser ud over vandet.

Banecykling i smuk natur.

I Gustavsfors skifter vi kajakkerne ud med en dræsine. Den gamle jernbane bugter sig frem mellem større og mindre søer, og på vejen tilbage til Bengtsfors er naturen så betagende, at vi bliver totalt overvældede.

Vi ankommer til Bengtsfors jernbanestation fra nord, hvor det kun er tilladt at køre dræsine. På sporene syd for Bengtsfors trafikeres banen af skinnebusser, som kan føre os ud på andre spændende oplevelser, men det er en helt anden rejse…

Annonce

Boligindretning, lækker mad og mode

Ellens tips og guides til Göteborg