Sveriges smukke søer

Del artiklen her

Hvis du ønsker at fylde din ferie med glitrende søer og aktiviteter såsom fiskeri, kanosejlads og svømning, så er Sverige med sine over 100.000 søer af varierende størrelse absolut et oplagt rejsemål. Mange af de mindre søer vil du ofte have helt for dig selv, mens de største, som blandt andet Vänern, Vättern og Unden, tilbyder masser af liv og stemning, samt populære sejlsportssteder og egne skærgårde.

Småland – et af Sveriges mest sørige landskaber

Småland grænser op til Skåne i syd, og udover fantastiske familieattraktioner såsom Astrid Lindgrens Verden og High Chaparral bugner regionen af muligheder for fiskeri, kanosejlads og svømning. De største søer er Bolmen, Helgasjön og Möckeln. Bolmen er Sveriges 10. største sø og landskabet omkring den er fantastisk til både bærplukning, samt vandre- og cykelture.

Vänern i centrum – Sveriges største sø

Midtsverige kan byde på nogle af Europas største søer, nemlig Vänern ( 5.490 km2 ), med næsten 20.000 øer, Vättern ( 1.898 km2), med afløb til Østersøen via Roxen, og endeligt Hjälmaren (463 km2 ), som har afløb til søen Mälaren ( 1.084 km2 ). Mälaren er forbundet til Østersøen via Stockholm-strømmene. Mulighederne for kanosejlads, fiskeri og svømning er helt i top ved alle disse perler. Får du lyst til at kombinere udendørsaktiviteter med shopping, så ligger den dejlige shopping-by Jönköping bekvemt lige op ad Vättern.

Nordsveriges største søer

Nordsverige og svensk Lapland har masser af store floder og søer. De største søer er Torneträsk, Stora Lulevatten, Hornavan-Storavan, Storuman, Storsjön og Siljan. Torneträsk ligger i Abisko National Park, hvor midnatssolen danser fra 27. til 18. juli. Skulle det blive for hårdt at gå har Abisko Nationalpark heldigvis en stolelift, der hurtigt kan bringe dig helt til tops. Torneträsk er Sveriges syvende største sø, landets næstdybeste og Skandinaviens største fjeldsø. Den ligger i Kiruna, der ikke bare er Sveriges største kommune, men også den allernordligste.

Anbefalede aktiviteter